Fransa Cumhurbaşkanı Hollande'dan saldırıyla ilgili ilk açıklama

Fransa'nın Grenoble kentinde doğalgaz fabrikasına düzenlenen terör saldırısında en az bir kişi öldü, çok sayıda yaralıları var. Fransa içişleri Bakanı Bernard Cezaneuve acil olarak olay yerine gitti.
Yetkililer saldırganın fabrika yakınında bir erkeğin kafasının kestiğini açıkladı. Saldırıda çok sayıda kişinin de yaralandığı belirtiliyor. Fransız polisi 30 yaşlarında bir kişinin olayla ilgili gözaltına alındığını bildirildi. Doğalgaz fabrikasında büyük bir patlamanın da meydana geldiği bildirildi...

HOLLANDE'DAN İLK AÇIKLAMA

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, saldırıyla ilgili olarak  "Bu terörist bir saldırıdır. Yetkililerle ilk temasa geçtiğimde 1 ölü, 2 yaralı bulunuyordu. Saldırıyı gerçekleştiren kişi tutuklandı ve kimliği belli oldu" dedi.

ALARM VERİLDİ

Fransa’nın Lyon kentine yakın Grenoble kentindeki fabrikada meydana gelen patlamanın ardından Fransa alarma geçti. Saldırıda en az bir kişinin öldüğü, çok kişinin yaralı olduğu bildirildi. Saldırının radikal dinciler tarafından gerçekleşmesi Fransa ve Avrupa’yı tedirgin etti.

Paris kentinde geçtiğimiz Nisan ayında ayağından vurularak yakalanan Cezayir kökenli öğrenci Sid Ahmed Ghlam polise verdiği ifadeye göre Paris’in ünlü katedrali ‘Sacre Couer’ ve bir yolcu trenine saldırı ihbarı güvenlik güçlerini yine alarma geçti.

Paris’te turistlerin en çok ziyaret ettiği ‘Sacre Couer’ ve diğer semtlerde polis ve askeri birlikler herhangi bir saldırıya karşı 24 saat devriyede. Fransa genelindeyse güvenlik önlemleri en üst düzeye yükseltildi.

Kaynak: Cumhuriyet

    :

    :

    :

    :

    "Fransa Cumhurbaşkanı Hollande'dan saldırıyla ilgili ilk açıklama " hakkında Tweetler

    DİĞER DÜNYA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete