Beşşar Esad: Yoksa ben bir süpermen miyim?

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, dört yıldır iktidarda kalmasının “Süperman olması” değil “halkın desteğinin” sağladığını söyledi.
Portekiz yayın kuruluşu RTP ile görüşen Esad, Batı’nın Suriye lideri olarak imajını eğip büktüğünü savunup şöyle dedi: “Halkı ona karşı, bölgedeki ülkeler ona karşı, Batı ona karşı ve o hala işbaşında. Ya bize yalan söylüyorsunuz yahut bir Süpermen’den söz ediyorsunuz.

Eğer ortada bir Süpermen yoksa, “o” sıradan bir cumhurbaşkanıysa, bu ancak 4 yıl boyunca halkın desteğiyle işbaşında kaldığı anlamına gelir” dedi.

SURİYE'NİN İŞİ BİTMEDİ

Suriye lideri 4 yılda (üçte biri asker) 200 bin insanın öldüğü söyleminin abartıldığını öne sürdü. Esad, “Hala kurumlarımız çalışıyor, hala teşviklerimiz var, maaş ödüyoruz, hatta teröristlerin kontrolündeki yerlerde bile..

Suriye bitmedi ve biz başarısız bir devlet değiliz” diye konuştu. Çatışmaya siyasi çözümü desteklediğini belirtirken, Körfez’i değil Suriyelileri hakikaten temsil eden muhaliflerle konuşmaya hazır olduğunu ekledi.

RUSYA ŞAM İLE MUHALİFLERİ YENİDEN TOPLADI

Rus Dışişleri sözcüsü Aleksander Lukaşeviç dün Moskova diyaloğu çerçevesinde nisanda Şam ile muhalifleri yeniden toplayacağın ıduyurdu.

Bakan Yardımcısı Gennadi Gatilov, ilk tura katılmayan dış muhalefet örgütü Suriye Ulusal Koalisyonu’nun da Moskova’ya gelmeyi değerlendirdiğini kaydetti.

HALİD HOCA: ÖN KOŞULUMUZ YOK

Hal böyleyken, Koalisyon’un yeni lideri Halid Hoca, Reuters’e “hedefleri hala Esad’ı devirmek olsa da müzakerelere başlamak için artık önkoşullar ortaya sürmediklerini” söyledi.

    :

    :

    :

    :

    "Beşşar Esad: Yoksa ben bir süpermen miyim?" hakkında Tweetler

    DİĞER DÜNYA HABERLERİ