Kermit bulundu

Muppet Show’un unutlmaz karakterlerinden Kermit’in kopyası cam kurbağası Kosta Rika’da bulundu.
Ünlü kukla şovunun hayranlarına duyurulur: Kosta Rika’da yeni bulunan şeffaf cam kurbağası türü, Muppet Show'un ünlü kurbağası Kermit’e çok benziyor.

Bu hafta interneti kasıp kavuran limon yeşili ikiyaşamlı hayvanın, Jim Henson’un müziksever kuklası gibi siyah gözbebekli fırlak beyaz gözleri var.Ama bu kurbağanın müzik yeteneği yok. Sadece uzun, ince bir ıslık sesi çıkarıyor.

Yeni yapılan bir araştırma, bilim insanlarının hayvanı uzun süre fark etmemesinin nedeninin de ormandaki böceklere benzer bir ses çıkarması olduğunu söylüyor. Kosta Rika’da en son cam kurbağası 1973 yılında keşfedilmişti.



PİGMENT EKSİKLİĞİ

Diane çıplakkalpli cam kurbağası (Hyalinobatrachium dianae) adı verilen 2,5 santimetrelik ikiyaşamlı hayvan Zootaxa dergisinde 19 Şubat’ta tanıtıldı.

Şeffaf Karın Orta ve Güney Amerika’nın ormanlarında görülen cam kurbağaları nehir ve derelerin civarındaki ağaçların tepelerinde yaşıyor, aşağı yalnızca üremek için iniyor.

Cam kurbağalarının adı, organlarını açıkça gösteren şeffaf karnından kaynaklanıyor. Bu pigment eksikliğinin nedeni bilim insanları için hâlâ gizemini koruyor.Yeşil rengi ise, gece ortaya çıkan kurbağaların gün boyunca yaprakların alt kısmında, kamufle bir şekilde kalabilmesini sağlıyor.

Kaynak: nationalgeographic.com.

    :

    :

    :

    :

    "Kermit bulundu" hakkında Tweetler

    DİĞER BİLİM & TEKNOLOJİ HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete