Dikkat! bu uygulama AİDS yapıyor

Popüler partner bulma programı Tinder, cinsel hastalıkların yayılmasında büyük rol oynuyor.
İnsanlar, Tinder gibi günübirlik buluşmaların yaşandığı sosyal medya siteleri ve telefon uygulamaları sayesinde buluşup hemen cinsellik yaşayan insanlar AIDS tehlikesi ile karşı karşıya. 

İngiltere Cinsel Sağlık ve HIV Derneği Başkanı Dr. Peter Greenhouse, insanlar bu şekilde hızlıca partner değiştirmeye devam ettiği taktirde HIV enfeksiyonunun heteroseksüel nüfusta büyük artış göstereceğini belirtti.

Tinder gibi çöpçatan sitelerinin yaratıcıları uygulamalarını bu yönde geliştirmeyi, hatta kullanıcıların cinsel yolla bulaşan bir hastalıkları olup olmadığını yazmalarını sağlayan özellikler getirmeyi planlıyor. Özellikle genç yetişkinlerde çok yaygın olan “spontane gelişen seks” sırasında, fazla iyi tanımadığı bir partnerle seks yapılması sonucu cinsel yolla bulaşan hastalıklar artıyor. Los Angeles’ta bunun için bilboardlarla kampanya yapılırken, klamidya ve bel soğukluğunun artışına dikkat çekiliyor.

TİNDER NEDİR?

Lokasyon bazlı çalışan, belirli km içindeki kullanıcıları birbiriyle eşleştiren bir çöpçatanlık uygulaması olan Tinder, çok basit ve temeli, ‘iki kişinin de birbirini beğenmesi’ ne dayanan sade bir uygulama.  Beğeni tuşu ile sohbet ortamının yaratıldığı Tinder  cinsel birliktelikler için açılmış özel bir alan…

Kaynak: sozcu.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "Dikkat! bu uygulama AİDS yapıyor" hakkında Tweetler

    DİĞER BİLİM & TEKNOLOJİ HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete