​Apple’dan pembe iPhone 6S

Önceki gün Apple geleneksel Eylül ayı lansmanını gerçekleştirdi. Lansmanda iPhone 6S, iPhone 6S Plus, iPad Pro ve Apple TV tanıtıldı.
Apple için gerçekten pazarlama konusunda bir üstat. Önceki gün San Francisco’daki lansmanı izlerken yine bunu düşündüm. Özellikle de iPad Pro ve Apple Pencil tanıtımı bölümünde! Çok değil bir kaç yıl önce Microsoft kendinden klavyeli Surface tableti tanıttığında herkes dalga geçerken bugün neredeyse aynı ürünü tanıtan Apple salondakilerin ve dünyanın dört bir yanındaki teknoloji gazetecilerinin alkışlarıyla karşılandı. Lansmanda iki iPhone 6S, iPhone 6S Plus, iPad Pro ve Apple TV’nin yanı sıra Apple Pen ile yeni saat kasa ve kayışları da tanıtıldı. Pembe renkteki iPhone 6S’de görücüye çıktı. Lansmandan gelen en ilginç haber ise Apple’in ABD’de başlattığı ilginç finansman sistemi. Buna göre insanlar ayda 30 dolar civarı bir para ödeyerek her yıl telefonunun yenisiyle değiştirilmesini sağlayacak. Bu, tüketicinin Android’e kaymasını engellemek için firma açısından ilginç bir adım.

4K video çekiyor, ancak ekranı 4K değil

IPhone 6S ve 6S Plus: Apple yine her yıl olduğu gibi tasarımda radikal bir yeniliğe gitmeksizin mevcut ürünü daha iyi teknik donanımla güncelledi. Bu kez daha önce bükülme sorunu yaşatan alüminyum kaplama ve ön cam da değiştirildi. İki cihaz da yine 4.7 ve 5.5 inç ekran boyuna sahip. Yeni cam Apple Watch’ta da kullanılan camla aynı.

YÜZDE 90 DAHA HIZLI

A8 işlemcinin yerini alan A9 işlemci bir önceki işlemciden yüzde 90 daha hızlı. Android cihazlar 20 MP kameralara kavuşmuşken 8 MP kameria ile yetinmek zorunda kalan iPhone hayranları nihayet 13 MP arka kamera ve 5 MP ön kameraya sahipler artık.

Cihazın kamerası 4K video da çekebiliyor. Ancak ekranı 4K değil. 4K video, 13 MP kamera ve hareketli fotoğraf gibi özelliklere sahip cihazın başlangıç hafızasının hala 16 GB olması ise biraz tatsız tabii. Artık isteyen pembe altın renginde iPhone satın alabilecek.

Dizüstü bilgisayar kalitesini getiriyor

IPad Pro: Açıkçası büyük ekranlı cihazları seven ve tercih eden biri olarak bu cihaz, iPhone güncellemesinden daha çok dikkatimi çekti. 12.9 inç büyüklüğü ile bir dizüstü bilgisayar büyüklüğündeki ekranı ve iPad Air 2’den yüzde 80 daha hızlı olduğu söylenen işlemcisi ile gerçek bir dizüstü bilgisayar katiline benziyor. Bakalım Apple her ürününde olduğu gibi F Klavye seçeneğini de sunacak mı? Klavyenin ABD fiyatı 169 dolar gibi hayli yüksek bu arada. Dört hoparlörü olan cihaz oyun ve müzik severlerin dikkatini çekecek gibi duruyor. Apple bu cihazla birlikte Apple Pencil adını verdiği Stylus tarzı bir kalemi de piyasaya sunuyor. 99 dolar gibi yüksek bir fiyatla piyasaya çıkacak olan kalemin özellikle çizim yapan profesyonellere hitap edeceği düşünülüyor. Ama cihaz tüm özelliklerine rağmen inceliği ve hafifliği ile (713 gram) dizüstü bilgisayarlara rakip olacağa benziyor. Cihaz kasımda ülkemizde satışta olacak.

Maceraperestlerin hoşuna gidecek

Watch ve Apple TV: Lansmanda Apple Watch’un yeni uygulamaları, yeni kasaları ile kayışları da tanıtıldı. Artık altın ve pembe altın rengi kasa Sport versiyonda da mevcut. Hermes ile işbirliğine giden firma zengin olduğunu eşe dosta göstermek isteyenler için özel bir Hermes kayış sunuyor. Yeni GoPro maceraseverlerin hoşuna gidecek. Apple TV ise artık kendine özel işletim sistemi olan TvOS sayesinde bambaşka bir ara yüze sahip. Wii Remote’u andıran yeni uzaktan kumandası aynı zamanda oyun modülü. Siri Apple TV’ye iyice entegre edilmiş.

    :

    :

    :

    :

    "​Apple’dan pembe iPhone 6S" hakkında Tweetler

    DİĞER BİLİM & TEKNOLOJİ HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete