Tecavüze uğrayan 15 yaşındaki kız, şikayetçi olmadı

Diyarbakır'da kaldığı yurttan kaçtıktan sonra tecavüze uğrayan 15 yaşındaki B.Ç., duruşmadaki ifadesinde şikayetçi olmadığını söyledi.
Diyarbakır'da Kız Yetiştirme Yurdu'ndan kaçtıktan sonra cinsel istismara uğradığını iddia eden 15 yaşındaki B.Ç., duruşmadaki ifadesinde sanık Ş.D.'nin tecavüzüne uğradığını, ancak şikayetçi olmadığını söyledi.

Diyarbakır'da 2013 yılının Mayıs ayında Nevruz Parkı'nda bir aracın içinde İ.T. ve B.Ç. cinsel ilişkiye girerken yakalandı. B.Ç.'nin şikayetçi olmaması üzerine, İ.T. hakkında 'reşit olmayanla cinsel ilişki' suçundan takipsizlik kararı verilirken, kız başından geçenleri Çocuk Şube Müdürlüğü'nde anlattı.

"RIZAM DIŞINDA 6-7 KEZ..."

Diyarbakır Kız Yetiştirme Yurdu'ndan bir arkadaşı ile birlikte kaçtığını belirten B.Ç. şunları söyledi:

"Birlikte kaçtığımız arkadaşım F.'nin 15 yaşındaki erkek arkadaşı D.'nin evine gittik. Bir süre o evde kaldık. Bu süre içinde Ş. isimli kişi beni Çınar İlçesi yoluna götürerek zorla cinsel ilişkiye girdi. Bu olaydan sonra yakalanarak yurda teslim edildim. Ancak daha sonra kaçarak yeniden D.'nin evinde kalmaya başladım.

Bir gün Ş.'nin arkadaşı Ş.D. eve gelerek benimle ilişkiye girmek istedi. Ben kabul etmeyince Ş., beni korkutarak ölümle tehdit etti. Ben de korkup endişeye kapılarak sesimi çıkaramadım. Bu şekilde Ş.D. rızam dışında 6-7 kez benimle ilişkiye girdi."

25 YILA KADAR HAPİS CEZASI İSTENDİ

B.Ç.'nin şikayetçi olması üzerine Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında B.Ç.'nin evinde kaldığı Ş.'nin dosyası 18 yaşındaki küçük olduğu için ayrılırken, gözaltına alındıktan sonra çıkarıldığı mahkemece tutuklanan Ş.D.'nin, 'B.Ç. ile 6-7 kez rızası dışında, ölüm tehdidiyle ilişkiye girdiği' iddiasıyla 'Zincirleme şekilde çocuğun nitelikli cinsel istismarı' suçundan 25 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

SANIK TAHLİYE EDİLDİ

İddianamenin kabulünün ardından Ş.D.'nin yargılanmasına Diyarbakır 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı. Duruşmadaki ifadesinde suçlamaları kabul etmeyen sanık Ş.D., "Bana küfür ettiği için tokat attım. Ancak cinsel ilişkide bulunmadım. Kendisini 2-3 kez görmüşlüğüm var" diye konuştu.

Daha sonra ara kararını açıklayan mahkeme, sanık Ş.D.'nin kaçma ve delilleri karartma şüphesi olmadığından tahliyesine karar verdi.

ANNESİ DE ŞİKAYETÇİ OLMADI

Davanın son celsesinde ifadesi alınan mağdur B.Ç. ise, Ş.D.'nin kendisiyle zorla cinsel ilişkiye girdiğini tekrarladı, ancak "Ben şikayetçi değilim. Bu olayın uzamasını istemiyorum. Şikayetimden vazgeçiyorum." dedi.

Duruşmada söz verilen B.Ç.'nin annesi H.Ç. de şikayetçi olmadığını söyledi.

Mahkeme, esas hakkındaki görüşünü hazırlaması için dosyanın savcıya verilmesine hükmederek, duruşmayı erteledi.

    :

    :

    :

    :

    "Tecavüze uğrayan 15 yaşındaki kız, şikayetçi olmadı" hakkında Tweetler

    DİĞER ASAYİŞ HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete