Reyhanlı davasına devam: Savcı Özcan Şişman'a soruşturma açılması izni verildi

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde 53 kişinin hayatını kaybettiği katliamla ilgili davanın dördüncü duruşması yapıldı. İddianameyi hazırlayan Savcı Özcan Şişman hakkında HSYK tarafından Reyhanlı saldırısına ilişkin soruşturma başlatıldığına dair yazı mahkem
33 kişinin yargılandığı Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuksuz sanıklar Nebil Kabasakal, İlhan Küçükdüvekin, Muhammet Ali Serter, Muhammet Gümüş ile taraf avukatları ve patlamada yakınlarını kaybeden aileler katıldı. Tutuklu sanıklar Fikret Nazik, Mehmet Genç, Nasır Eskiocak, Ergin Ördek, Yusuf Büyükkasım, Doğan Özdemir, Mehmet Kılıç, Ahmet Mansuroğlu ve Süleyman Evet duruşmaya Adana F Tipi Cezaevi'nden SEGBİS yöntemi ile bağlandı. Mahkeme ayrıca hakkında yakalama kararı bulunan Aykan Hamurcu, Yusuf Nazik, Ercan Bayat, Temir Dükancı, Omar Alkhatıp, Mihraç Ulaç, Cengiz Sertel ve Mohammad Dip Korali'nin yakalanamadığını bildirdi.

MİT TIR'LARINDAN TUTUKLU OLAN SAVCI ŞİŞMAN İÇİN SORUŞTURMA İZNİ

Reyhanlı iddianamesini hazırlayan ve MİT TIR’ları soruşturmasından cezaevinde bulunan Savcı Özcan Şişman’a ihmali olduğu gerekçesiyle soruşturma açılması izni verildi. Mağdur avukatları Şişman’ın tanık olarak dinlenilmesi talebini de yineledi. Mahkeme heyeti sorulacak soruların heyete bildirilmesiyle birlikte bu talebi kabul edip etmemeyi değerlendirecekleri kararı verdi.

"REYHANLI DAVASININ ÜZERİNE LAYIKIYLA GİDİLMİYOR"

Söz alan müşteki avukatlarından Deniz Özbilgin, Reyhanlı saldırısını cumhuriyet tarihinin en kanlı saldırı nitelendirdiklerini ancak Ankara saldırısı ile Türkiye'nin daha ağır bir bilanço yaşandığını söyledi. Reyhanlı patlaması gibi ağır soruşturmanın üzerine yeteri kadar üzerine gidilmediğini vurgulayan Özbilgin,"Reyhanlı davasının üzerine layıkıyla gidilmediği için Suruç ve Ankara patlamalarını gördük" dedi. Reyhanlı üzerinden Türkiye’nin dış politikasının belirlenmeye çalışıldığının altını çizen Özbilgin,“Soruşturmanın Cilvegözü, Niğde gibi bağlantılı dosyalarla birlikte sorumlu, yardımcı kim varsa en ince ayrıntısına kadar genişletilmesini istiyoruz” dedi.

"BİLMEDİĞİMİZ BİR ŞEY VARSA BAŞBAKAN'A SORULSUN"

Avukat Aslıhan Aksoy Arıkan ise Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun "Reyhanlı saldırısının faillerini yakalayıp yargıya teslim ettik" sözlerine değindi. Dava kapsamında 9 kişinin arandığını hatırlatan Arıkan, "Bizim bilmediğimiz bir şey varsa Başbakanlığı sorulsun" talebinde bulundu.

Sanık ve müşteki avukatlarının taleplerini alan mahkeme ara kararlarını açıkladı. HSYK'dan Özcan Şişman hakkında soruşturmanın tamamlanıp tamamlanmadığını, gizlilik kararı yoksa soruşturma hakkında bilgi verilmesini isteyen mahkeme Özcan Şişman'ın tanık olarak dinlenilmesi talebinin, Şişman'a sorulacak sorulan yazılı olarak bildirilmesinden sonra değerlendirileceğine karar verdi. Tutuklu sanıkların tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme, duruşmayı 12 Şubat 2016'ya erteledi. 

    :

    :

    :

    :

    "Reyhanlı davasına devam: Savcı Özcan Şişman'a soruşturma açılması izni verildi" hakkında Tweetler

    DİĞER ASAYİŞ HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete