​Diyarbakır’da IŞİD’le çatışma! 2 polis şehit

IŞID'in hücre evine düzenlenen operasyonda 4 terörist öldürüldü, 2 polis şehit oldu. 7 IŞİD'li de ölü ele geçirildi.
IŞID'in hücre evine düzenlenen operasyonda 4 terörist öldürüldü, 2 polis şehit oldu. 7 IŞİD'li de ölü ele geçirildi.

Diyarbakır güne silah ve bomba sesleriyle uyandı. IŞİD’e ait olduğu öğrenilen hücre evine düzenlenen operasyonda 2 polis şehit oldu. 5 polisin de yaralandığı operasyonda 7 IŞİD’linin öldürüldüğü 3 IŞİD’linin de sağ ele geçirildiği bildirildi. Operasyonun üzerinden 2 saat bile geçmeden şehit polisler için tören düzenlenip memleketlerine uğurlanması dikkat çekti.

Diyarbakır’ın merkez Kayapınar İlçesi’nin Huzurevler Mahallesi’nde IŞİD’e ait olduğu belirtilen bir hücre evinin bulunduğunu belirleyen Emniyet Müdürlüğü ekipleri, bugün saat 04.00 sıralarında eve operasyon düzenledi.

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.


Evin bulunduğu sokak üzerinde zırhllı araçlarla geniş güvenlik önlemleri alındıktan sonra operasyon başlatıldı. Özel harekat polislerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda polisin katıldığı operasyonda, evden açılan ilk ateşte 2 polis memuru yaralandı. Yaralı polisler ambulansla yakında bulunan özel bir hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Ancak, 2 polis de yapılan tüm müdahaleye rağmen şehit oldu. Çatışma sırasında silah ve patlama sesleri duyuldu.

7 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Operasyonda 7 IŞİD’linin de öldürüldüğü ifade edildi. 3 IŞİD’li teröristin de sağ ele geçirildiği kaydedildi. Diyarbakır Valiliği, IŞİD’e yönelik düzenlenen operasyonda polis memurları Gökhan Çakıcı ile Sadık Özkan’ın şehit olduğunu, 5 Emniyet mensubunun yaralandığını ve 7 teröristin etkisiz hale getirildiğini, 12 örgüt mensubunun da gözaltına alındığını açıkladı.

ŞEHİT POLİSLER UĞURLANDI

Diyarbakır’da bu sabah saatlerinde IŞİD terör örgütüne yönelik olarak 17 adreste eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonda şehit düşen özel harekat polisleri 35 yaşındaki Sadık Özkan ile 22 yaşındaki Gökhan Çakıcı  için Emniyet Müdürlüğü önünde uğurlama tören düzenlendi. Törene Vali Hüseyin Aksoy, 7′nci Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Emniyet Müdürü Adnan Taşdan, askeri yetkililer ve şehitlerin silah arkadaşları katıldı.

Şehit cenazelerinin alana getirilmesi ile başlayan törende daha sonra polis memurları Sadık Özkan ve Gökhan Çakıcı’nın özgeçmişleri okundu. Özgeçmişlerin okunmasının ardından konuşma yapan Diyarbakır Emniyet Müdürü Adnan Taşdan, DEAŞ terör örgütüne yönelik 17 farklı adrese yönelik eş zamanlı operasyon yapıldığını söyledi. Taşdan’ın konuşması ardından törende şehitler için dua okundu. Daha sonra tören alanındaki yerlerinden çıkan özel harekat polisleri tören mangasını beklemeden silah arkadaşlarının tabutlarını omuzlarına aldı. Özel harekatçılar tekbirler getirerek şehit cenazelerini cenaze aracına kadar taşıdı. Şehit polis Sadık Özkan’ın cenazesi Adana’ya, Gökhan Çakıcı’nın ise Çorum’a gönderildi. Diyarbakır Emniyet Müdürü Adnan Taşdan operasyonda 2 hücreevinde çatışma çıktığını belirterek 7 teröristin ölü olarak ele geçirildiğini söyledi.

İLK GÖREV YERLERİYDİ


Çatışmada şehit olan her iki polisin de ilk görev yerlerinin Diyarbakır olduğu belirtildi. Bekar şehit polislerden Sadık Özkan’ın 13 Aralık 1990 tarihinde Adana’nın Tufanbeyli İlçesi’nde doğduğu ve 7 Haziran 2011 tarihinde Aksaray Polis Meslek Yüksekokulu’ndan mezun olduğu açıklandı. Özkan’ın mezun olduktan 1 gün sonra Diyarbakır Asayiş Ekipler Amirliği’nde göreve başladığı ve 3 ay sonra kendi isteği ile özel harekat kursuna katıldığı belirtildi. 2 Ocak 2012 tarihinden bugüne kadar Özel Harekat Şube Müdürlüğü’nde görev yapan Özkan’ın bugüne kadar çok sayıda operasyona katıldığı ve başarılarından dolayı birçok kez maaş ile ödüllendirildiği öğrenildi.

GEÇTİĞİMİZ HAFTA ÖZEL HAREKATA GEÇMİŞ!

Çatışmada şehit olan diğer polis Gökhan Çakıcı ise, 24 Haziran 2014 tarihinde ilk görev yeri Diyarbakır Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’nde göreve başladı. Çakıcı’nın 14 Mayıs 2015 tarihinde başladığı özel harekat kursunu tamamlayarak 2 Eylül 2015 tarihinde Özel Harekat Şube Müdürlüğü’nde göreve başladığı belirtildi.

Kaynak: DHA

    :

    :

    :

    :

    "​Diyarbakır’da IŞİD’le çatışma! 2 polis şehit" hakkında Tweetler

    DİĞER ASAYİŞ HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete