Mersin'de gözaltına alınan kadınlara cinsel işkence

Kadın katliamlarına dikkat çekmek amacıyla Mersin Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü binasına pankart asarken gözaltına alınan Yeryüzü Kadınları Platformu üyeleri, karakolda fiziki ve cinsel işkenceye maruz kaldıklarını belirtti.
Önceki gün kadın cinayetlerine dikkat çekmek amacıyla Mersin Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü binasına pankart asarken gözaltına alınan Yeryüzü Kadınları Platformu üyesi 5 kadının, gözaltında fiziki ve cinsel işkenceye maruz kaldığı ortaya çıktı. Serbest bırakılan kadınlar, gözaltında yaşadıklarına ilişkin Mersin Gazeteciler Cemiyeti'nde basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Yeryüzü Kadınları Platformu üyesi Sibel Yalçın, yaptıkları eyleme dikkat çekerek, barışçıl eylemlerine saldıran özel güvenlikçiler ve polisler tarafından darp edilerek gözaltına alındıklarını söyledi.

SEBEBİNİN ORTADA OLDUĞUNU KAYDETTİ

Götürüldükleri karakolda polis tarafından çıplak arama yapılmak istendiğini kaydeden Yalçın, buna izin vermedikleri için darp edildiklerini ifade etti. Devletin kadından sorumlu bakanlığında şiddet gördüğünü belirten Yalçın, kadın cinayetlerinin bu kadar artmasının sebebinin ortada olduğunu kaydetti.

Ardından konuşan HDP Mersin Milletvekili Çilem Küçükkeleş de, hala börek açmaktan bahseden Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı olduğunu ifade ederek, Yeryüzü Kadınları'nın tamda bakanlığın nerden bakması gerektiğini gösterdiğini söyledi. 

Kaynak: DİHA

    :

    :

    :

    :

    "Mersin'de gözaltına alınan kadınlara cinsel işkence" hakkında Tweetler

    DİĞER ASAYİŞ HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete