​HİS teknik kurul üyesine dolandırıcılık soruşturması

Herkes için Spor (HİS) Federasyonu Teknik Kurul üyesi yoga eğitmeni Özlem Kalpakçı Alataş hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yeni bir soruşturma daha başlatıldı.
Özlem Kalpakçı Alataş hakkında bazı yoga kitaplarını izinsiz olarak fotokopi yoluyla çoğaltıp kendi işyerinde ve yaptığı etkinliklerde satarak dolandırıcılık yolu ile haksız kazanç sağladığı gerekçesi ile şikayet olması üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 2015/166703 olu dosya ile soruşturma başlatıldı.

Suçun işlendiği tarihlerde çalışanı ve erkek arkadaşı olan Boran Alataş’ın da eylemlerinde yardımcı olduğu ve bandrolsüz kitap satışlarında yoga öğrencilerinin güvenini kötüye kullanarak satış karşılığı hiç belge vermedikleri, belge isteyenleri ise daha sonra vereceklerini söyleyerek geçiştirdikleri şikayet dilekçesinde yer aldı. 

Özlem Kalpakçı Alataş’ın Ankara 30. Asliye Ceza Mahkemesi’nde 2015/366Esas nolu dosyada dolandırıcılık suçlaması ile görülen bir diğer davasının gelecek duruşması Nisan ayında yapılacak.

Ayrıca Ankara 43. Asliye Ceza Mahkemesi’nde 2014/1312 nolu dosya ile yürütülen Vergi Kaçakçılığı davası da devam eden şüpheli Alataş, hakkında yürütülen soruşturmalarda ve davalarda saygın bir görünüm sergilemek ve suçlarını örtbas etmesinde yardımcı olması için, kendisinden 11 yaş küçük çalışanı Boran Alataş ile 2014 yılında evlenmişti. Devam eden davalarında ve soruşturmalarında Özlem Kalpakçı Alataş lehine yalancı tanıklık  yaptığı gerekçesi ile Boran Alataş hakkında da Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 2015/173905 nolu dosya ile soruşturma başlatıldı. Diğer yandan zanlı, hakkında açılan dolandırıcılık ve kaçakçılık davaları ve soruşturmaları nedeniyle işlerinin sekteye uğramaması için bir çok sosyal medya hesabında adını Zeynep Özlem Alataş şeklinde değiştirmişti.

    :

    :

    :

    :

    "​HİS teknik kurul üyesine dolandırıcılık soruşturması" hakkında Tweetler

    DİĞER ASAYİŞ HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete