Havan ve roketatar mühimmatı ele geçirildi

Siirt'in Eruh İlçesi Görendoruk Köyü Ziyaret Tepe mevkiinde arama yapan jandarma ekipleri, 5 havan ve 1 anti tank roket mühimmatı ele geçirdi.
Siirt Valiliği'nden yapılan açıklamada İl Jandarma Komutanlığı'nca yürütülen istihbari çalışmalar sonucunda Görendoruk Jandarma Karakol Komutanlığı ekiplerince operasyon başlatıldığı bildirildi.

Operasyonda Eruh
İlçesi Görendoruk Köyü Ziyaret Tepe mevkiinde arama yapan jandarma ekipleri, çalıların arasına gizlenmiş durumda 5 havan mühimmatı ve 1 anti tank roket mühimmatı ele geçirildi.

BAŞSAVCILIK ADLİ SORUŞTURMA BAŞLATTI

Ele geçirilen mühimmatın emniyet tedbirleri alındıktan sonra olay yerinde imha edildiğini açıklayan Siirt Valiliği, bu konuda Cumhuriyet Başsavcılığı'nca da adli soruşturma başlatıldığını belirtti.

Valilik açıklamasında, "Başta çobanlar ve çocuklar olmak üzere, çeşitli nedenlerle arazide dolaşan vatandaşlar tarafından bulunan patlayıcı maddeler, ehil olmayan kişilerce kurcalanmaları neticesinde patlayarak, ölüm ve sakat kalma ile sonlanan üzücü olaylara ve hayvanların telef olmasına sebep olabilmektedir.

"DERHAL İHBAER EDİLMELİ"

Vatandaşın can ve mal güvenliğinin korunması maksadıyla, arazide bulunan yabancı cisim veya patlamamış mühimmata kesinlikle dokunulmaması, yerinden oynatılmaması ve derhal ihbar edilmesi önem arz etmektedir" uyarasında bulunuldu.

Kaynak: Turan KOYUNCU | DHA
 

    :

    :

    :

    :

    "Havan ve roketatar mühimmatı ele geçirildi" hakkında Tweetler

    DİĞER ASAYİŞ HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete