Hatay’ın Suriye sınırında ABD’ye ait İHA düştü

Suriye sınırındaki Hatay'ın Kumlu ilçesinde köylülerin ihaberı üzerine, ABD'ye ait bir insansız hava aracının (İHA) düştüğü anlaşıldı.
Önceki akşam yapılan bir ihbar üzerine, jandarma dün sınıra 10 kilometre uzaklıktaki Gülova Aktaş köyü bölgesinde arama yaptı. Jandarma ilk aramalarda bir şey bulamazken, köyden bazı kişiler bir hava aracının düştüğünü duyduklarını belirtti.

Düşen İHA daha sonra, Hatay Havaalanı ile Kumlu ilçesinin Gülova mahallesi arasındaki mısır tarlasında bulundu. ABD’ye ait olduğu bildirilen İHA’nın bulunduğu noktanın belirlenmesi üzerine, Adana’daki İncirlik Üssü’nden ABD Hava Kuvvetleri’ne bağlı uzmanlar da olay bölgesine gitti. İHA’nın bulunduğu yere gazetecilerin ulaşması ise engellendi. Arızalanıp indiği ya da düştüğü belirtilen İHA hakkında resmi yetkililer henüz bir açıklama yapmadı. Bu arada İHA’ya kumanda merkezinden zorunlu iniş yaptırılabilmesi için düz bir zemin veya asfalt yol olması gerektiği belirtildi.

İHA parçaları TIR’a yüklendi

ABD’li uzmanların da yer aldığı ekip detaylı bir inceleme yaptı. İncelemenin ardından İHA’nın parçaları brandaya sarıldıktan sonra TIR’a yüklendi. Yükleme sırasında Jandarma Özel Harekat Timleri de çevrede geniş güvenlik önlemi alırken, parçaların nereye götürüleceği hakkında bir açıklama yapılmadı.

Suriye sınırında Kilis ili sınırlarında da 16 Ekim’de bir insansız hava aracı, Türk Hava Kuvvetleri’ne bağlı uçaklar tarafından düşürülmüş, ancak bunun hangi ülke veya gruba ait olduğu belirlenememişti.

Kaynak: DHA

    :

    :

    :

    :

    "Hatay’ın Suriye sınırında ABD’ye ait İHA düştü" hakkında Tweetler

    DİĞER ASAYİŞ HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete