​Bu da başka bir 'polis destanı'!

Yargıda herkes eşit, polisler daha eşit!
Kavga ettiği Emrah Demir'i silahıyla vurarak öldüren polis Deniz G. hem tutuksuz yargılanıyor hem de tanıkların ifadesi ve bilirkişi raporu olduğu halde, 'taksirle' ölüme sebebiyet vermekle suçlanıyor. Demir, bu nedenle ceza alsa da alt sınırdan olacak.

İzmir’de, geçen yıl aralık ayında çıkan kavgada polis Deniz G. silahıyla Emrah Demir’i öldürdü. Deniz G.’nin doğrudan ateş ederek Demir’i vurduğu yönünde tanık ifadesi olduğu ve “bitişik atış” dışında silah sıkıldığı şeklinde rapor bulunduğu halde “taksirle ölüme sebebiyet vermek” iddiasıyla soruşturma yürütülüyor. Polis Deniz G. haftada üç gün imza vermek kaydıyla tutuksuz yargılanıyor.

İzmir’in Menemen ilçesinde iddiaya göre, Ümit Demir adlı kişi polis Deniz G.’nin kardeşinin kız arkadaşını taciz etmişti. Bunun üzerine Deniz G., 12 Aralık 2014’te kardeşi ve eniştesiyle Demir Ailesi’nin yaşadığı Yahşelli Mahallesi’ne giderek, silahlı kavgaya girişmişti. Kavga sonunda Emrah Demir adlı genç hayatını kaybetmişti.

TANIK: DOĞRUDAN ATEŞ ETTİ

Baba Abdurrahim Demir’in anlatımına göre arkadaşı Salih Akkuş kendisini arayarak, “Oğlun Ümit’le işimiz var, biz oraya geliyoruz” dedi. Sonra da Akkuş, yanında polis Deniz G. ve kardeşi Emrah olduğu halde, Demir Ailesi’nin oturduğu Yahşelli Mahallesi’ne geldi.

Baba Demir’in iddiasına göre evin önüne gelen Akkuş ve Emrah G., oğlu Ümit’i döverek, yere düşürdü. Sonra da polis Deniz G. silahını çekerek, oğluna doğrulttu. Oğlu Ümit de belindeki kurusıkı tabancayı çıkardı. Bu arada Ümit’in kardeşi Emrah Demir olay yerine geldi.

Baba Demir, daha sonra savcılıktaki ifadesinde, “Polis Deniz, doğrudan Emrah’a ateş etti. Silahı düz bir şekilde doğrultarak, ayakta olan oğluma ateş etti. Daha sonra olay yerinden kaçtılar” dedi.

Tanık Kadir Namal ise Emrah Demir’le birlikte mahalleye koştukları sırada bir kişinin, “Kardeşi geliyor” diye bağırdığını anlatarak, “Polis Deniz silahını çıkartarak nişan aldı, bir el ateş etti. Emrah ve Deniz hiçbir şekilde boğuşmadı Emrah, Deniz’in elindeki silahı almaya kalkışmadı, yumruk atmadı. Aralarında 2-3 metre mesafe vardı” dedi.

Polis Deniz G. ise dershanede okuyan kardeşi Emrah G.’nin kendisini arayıp, “Ümit Demir adlı kişi kız arkadaşımı taciz ve beni rahatsız ediyor” dediğini anlattı. Bunun üzerine eniştesi Salih Akkuş’a haber verdiğini, Akkuş’un da, “Ben Ümit Demir’in babasını tanıyorum, gidip konuşabiliriz” dediğini ifade etti. Ardından Akkuş’un, baba Abdurrahim Demir’i aradığını, Demir’in ise “Benim oğlum öyle şey yapmaz. Gelin konuşalım” dediğini söyledi. Akkuş ve kardeşi Emrah ile birlikte Yahşelli Mahallesi’ne gittiklerini ifade eden polis Deniz G., Ümit Demir’in kardeşini görür görmez küfrettiğini ve ardından yumruk attığını ileri sürdü. Polis Deniz G. şu iddiada bulundu:

“Amacımız konuşmaktı. Ümit, kardeşim Emrah’ı görünce küfretti. yumruk attı. Araya ben girince bana da attı. Ümit’in yanındaki kardeşi Emrah Demir telefonla birilerine haber vermeye çalıştı. ‘Gelin bunları kaldıracağız’ dedi. Bir ara Ümit eve giderek, silahı alıp geldi.

Küfredip tehdit içerikli sözlerle üzerime geldi. Ben de görev gereği taşıdığım silahı çıkardım. Mermiyi ağza sürerek, insanlardan uzak bir şekilde, aksi istikamette ve yere doğru silahımı tuttum. Elim tetikte değildi. Ümit elindeki tabancayı kafama doğrulttu, ‘Seni öldüreceğim’ dedi.

Babası da bir yandan kolumdan tutuyor, silahımı almaya çalışıyordu. O anda tabanca ateş aldı. Nasıl patladığını bilmiyorum. Emrah yere düştüğünde tabanca benim elimdeydi. Tetiğe basmadım diye hatırlıyorum.”


'ETKİN SORUŞTURMA YAPILMADI'

Menemen Sulh Ceza Hakimliği, polis Deniz G. hakkında “taksirle ölüme sebebiyet verme” suçlamasıyla soruşturma yürütüldüğü, bu cezanın üst sınırı altı yıl olduğu, şüphelinin delilleri yok etme, gizleme ya da değiştirme ihtimali bulunmadığını, tanıklar üzerinde baskı yapacağına ve kaçacağına dair şüphe olmadığı gerekçesiyle tutuksuz yargılanmasına hükmetti.

Demir Ailesi’nin avukatı Nezahat Paşa, şüpheli polisin adli kontrolle serbest bırakıldığını ifade ederek, “Her olayda görüldüğü gibi, polisin karıştığı yaşam hakkı ihlallerinde etkin soruşturma yürütülmüyor. Bilirkişi raporunda, bitişik atış yapılmadığı tespiti var. Bu raporda tutuksuzluğa itiraz ettik, mahkeme reddetti” dedi.

Kaynak:İsmail Saymaz/Radikal.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "​Bu da başka bir 'polis destanı'!" hakkında Tweetler

    DİĞER ASAYİŞ HABERLERİ