Başbakan'a selfieli protesto

İzmir'de CHP'li gençler Başbakan'ın 'hasta adam' sözleri için eylem yaptı.
İzmir’de CHP’li gençler, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkındaki “Hasta adam” sözlerine tepki gösterdi. CHP İzmir İl Gençlik Kolları üyesi olan yaklaşık 40 kişilik grup, Konak’taki Başbakanlık İzmir Ofisi önüne siyah çelenk bırakmak istedi. Ancak polis izin vermedi.

CHP’li gençler ısrarlarına rağmen polis engelini aşamayınca Başbakanlık Ofisi’nin karşısındaki İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin önüne gitti. Arkalarına Başbakanlık binasını alan gençler selfie (özçekim) yaptı. TÜRGEV, KAİMDER ve Ensar Vakfı’nın maketlerini yaparak protestoda bulunan gençlerin taşıdıkları dövizlerde “Önüne yatarım Ensar”, “Bırakın olmasın mezar taşımız. Bir okul bahçesine gömsünler bizi. Çocuklar koşsun üzerimize” ifadeleri yer aldı.



TÜM VAKIFLAR SORUŞTURULSUN


CHP İzmir il Gençlik Kolları Başkanı Sinan Sarıküse, “Devlet kurumlarını temsil eden kişiler konuşmalarına dikkat etmelidir. Başbakanın genel başkanımız hakkındaki hakaretine tepki amacı ile Başbakanlık Ofisi’ne siyah çelenk bırakmak istedik. Ama engel olundu. Polisin de baskı altında olduğunu gördük” dedi. Sarıküse, “Çocuk istismarının bir kerelik değil, yaygın olduğunu biliyoruz. Ensar, Kaimder ve Türgev vakıflarının tamamının soruşturulmasını istiyoruz” diye konuştu.

    :

    :

    :

    :

    "Başbakan'a selfieli protesto" hakkında Tweetler

    DİĞER ASAYİŞ HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete