Antalya'yı sarsan olayda yeni gelişme

Antalya’da koruması Hasan Altıntaş ile birlikte silahlı kişiler tarafından kaçırıldığı iddia edilen Bursa Osmangazi eski Ülkü Ocakları Başkanı işadamı Niyazi Çakır’a (38) ulaşıldığı bilgisi geldi.
İşadamının yakınları Çakır’ın Aksu İlçe Jandarma Komutanlığı’nda ifade verdiğini belirtiliyor.


AİLESİ SUÇ DUYURUSUNDA BULUNMUŞTU

Turizm yatırımı için Bursa’dan Antalya’ya gelen ve Kundu bölgesindeki bir teknede koruması Hasan Altıntaş ile konaklayan Bursa Osmangazi eski Ülkü Ocakları Başkanı işadamı Niyazi Çakır’ın (38) dün gece pompalı tüfek ve tabancalı kişiler tarafından kaçırıldığını iddia eden yakınları ve çalışanları jandarma ve polise suç duyurusunda bulunmuştu.
SİLAH ZORUYLA GÖTÜRMÜŞLER

Olayın Perşembe akşamı saat 23.00 sularında gerçekleştiğini söyleyen işadamının kardeşi Mehmet Çakır, hem Antalya’daki hem de Bursa’daki kolluk kuvvetlerine bilgi verildiğini söylemişti. Mehmet Çakır, “Ağabeyim ve korumasının silahlı 11 kişi tarafından Mardan Palace Otel’in arkasında bulunan bir işletmeden silah zoruyla götürüldüğünü öğrendim. Olayı Ağabeyimin çalışanları ve görgü tanıkları da doğruladı” dedi.

TEKNE SATIN ALACAKTI

Kaçırıldığı iddia edilen işadamından haber alınamayınca Kundu Jandarma Komutanlığı’na bilgi verdiklerini kaydeden Tahsin Çetin isimli çalışan ise şu bilgileri verdi: “Biz işletmede çalışan kişiler ve tekne sahipleri ile konuştuk. Patronumuzun silahlı 11 kişi tarafından zorla bir araca bindirildiğini söylediler.

Biz de hemen polis ve jandarmaya haber verdik. Bu kişiler patronumuza polis olduğunu söylemişler. Jandarma olay yerinde saçma izleri buldu. Saatlerdir patronumuzdan haber alamıyoruz. Kendisi tekne satın alıp turizm yatırımı yapmak istiyordu. Olayın bununla alakalı olduğunu düşünüyoruz. Ayrıca kendisi Bursa Osmangazi eski Ülkü Ocakları Başkanıdır.”

OLAYI İNCELİYORUZ

İddialarla ilgili Hürriyet muhabirinin ulaştığı Kundu Jandarma Komutanlığı yetkilileri işadamının bulunmasına ilişkin çalışmanın Aksu Jandarma Komutanlığı tarafından yürütüldüğünü söyledi. Aksu Jandarma Komutanlığı ise “Olayın henüz kaçırma olup olmadığını bilmiyoruz. Araştırmalarımız devam ediyor” dedi. 

Kaynak: Hürriyet

 

    :

    :

    :

    :

    "Antalya'yı sarsan olayda yeni gelişme" hakkında Tweetler

    DİĞER ASAYİŞ HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete