close

Aşıklar Sokağı'nda eş aradılar

​Çanakkale'de her yıl düzenlenen hayır yemeği kapsamında bir araya gelen gençler, 'Aşıklar Sokağı'nda yürüyerek eş adaylarını aradı.
Bayramiç İlçesi'ne 25 kilometre uzaklıktaki Aşıklar Sokağı'nda her yıl mayıs ayının ikinci haftası pazar günü düzenlenen hayır yemeğinin bu yıl 71'incisi gerçekleştirildi.

1.5 KİLOMETRELİK BİR YOL

Köy hayrı için hazırlanan 80 kazan keşkek katılımcılara, okunan mevlidin ardından ikram edildi. Çevre il ve köylerden binlerce kişi hayra katılırken, çok sayıda genç kız ve erkek ise hayır yerinden başlayıp ormanlık alana uzanan 1.5 kilometrelik yolda birbirlerine en uygun eş adayını bulmak için gün boyu tur attı.

Bu yıl da Aşıklar Sokağı'nda birçok genç birbirleriyle tanışıp, belki de evliliğe uzanacak olan arkadaşlığın temellerini attı.

AYNI YERDE EL ELE DOLAŞTILAR

Aşıklar Sokağı'nda geçen sene tanışan Muratlar Köyü'nden Hakan Aykut (19) ile Hacıköy Köyü'nden Seçil Çil (18) bu yıl da hayır etkiniğine katılıp aynı yerde el ele dolaştı.

Nişanladıklarını belirten gençler evlilik hazırlığı yaptıklarını dile getirdi. Damat adayı Hakan Aykut, kısa süre sonra askere gideceğini, düğünün dönüşte yapılacağını söyledi.

GELENEKLERİ YAŞATIYORLAR

Muratlar Köyü Muhtarı İsa Korkmaz (55), çok eskilere dayanan geleneği sürdürmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, "Aşıklar Sokağı sayesinde köyümüzü bütün Türkiye tanıdı.

Hem hayrımızı yapıyoruz hem de hayırlı işlere vesile oluyoruz. Aşıklar Sokağı'nda tanışıp, evlenen çiftleri gördükçe mutluluğumuz daha da artıyor. Aşıklar sokağı sayesinde köy hayrımıza katılım ise her geçen yıl çığ gibi büyüyor" dedi.

Kaynak: DHA

    :

    :

    :

    :

    "Aşıklar Sokağı'nda eş aradılar" hakkında Tweetler

    DİĞER YEREL HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete