​Tatil yöreleri kavruluyor

Ege ve Akdeniz'de hava sıcaklığı mevsim normallerinin üzerinde.
Türkiye’nin doğu kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Sinop, Artvin, Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır, Bingöl, Muş, Bitlis, Van ve Hakkari çevreleri ile Erzurum'un kuzeydoğu ilçelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Sıcaklık, Güney Ege ile Akdeniz kıyılarında mevsim normallerinin üzerinde, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.
Rüzgar ise genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyılarında güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara, Kıyı Ege, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Doğu Akdeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun batısında yer yer kuvvetli olarak esecek.

BÖLGELERDE HAVA DURUMU

MARMARA: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

EGE: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık, doğu kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve az bulutlu, öğle saatlerinden sonra Sinop çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı, yer yer çok bulutlu, bölgenin kıyı kesimleri ile Artvin çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu, bölgenin kuzey ve doğu kesimlerinin yer yer çok bulutlu; Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır, Bingöl, Muş, Bitlis, Hakkari ve Van çevreleri ile Erzurum'un kuzeydoğu ilçelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla doğu kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

BAZI İLLERDE HAVA DURUMU

İSTANBUL: Az bulutlu ve açık. (30)

ANKARA: Az bulutlu ve açık. (30)

İZMİR: Az bulutlu ve açık. (34)

ADANA: Parçalı ve az bulutlu. (36)

ANTALYA: Az bulutlu ve açık. (39)

SAMSUN: Parçalı, yer yer çok bulutlu, zamanla kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.(26)

ERZURUM: Parçalı, yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuzeydoğu ilçeleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (26)

DİYARBAKIR: Az bulutlu ve açık.(40)

Kaynak: ANKA

    :

    :

    :

    :

    "​Tatil yöreleri kavruluyor" hakkında Tweetler

    DİĞER YAŞAM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete