Hikmetyar şiirleri müfredatta

Gulbeddin Hikmetyar Türkçe dersi taslak müfredatına girdi.
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın 2013-2014 eğitim öğretim yılını açarken ilkokul öğrencilerine Gulbeddin Hikmetyar’ın “liderimiz” olarak tanıtıldığı, “Seviyoruz tüm ülke gibi biz küçük mücahitler onu” ifadelerinin kullanıldığı kitaplarını hediye ettiği Cahit Zarifoğlu, Türkçe dersi taslak müfredatına da girdi.

Zarifoğlu’nun şiirlerinden Türkçe dersi kitaplarında yararlanılabileceği belirtildi. Hayat bilgisi dersi taslak müfredatındaysa camiler, okullarla birlikte “milletin malı” olarak tanımlandı, korunmalarının üzerinde durulması istendi.

Milli Eğitim Bakanlığı, 1-3. sınıflar için hayat bilgisi, 1-8. sınıflar için Türkçe, 1-4. sınıflar için matematik, ortaokul için seçmeli çevre ve bilim dersi ve lise Türk dili ve edebiyatı dersi taslak öğretim programlarını yayımladı.

ZARİFOĞLU ÖVGÜSÜ

Taslak müfredatta, Necip Fazıl’ın hikâyeleri, Cahit Sıtkı Tarancı, Faruk Nafiz Çamlıbel gibi şairlerin yanı sıra, kitap yazımında Cahit Zarifoğlu’nun şiirlerinden de yararlanılabileceği belirtildi.

Milli Eğitim Bakanı Avcı, 2013-2014 eğitim öğretim yılının açılışında ilkokul 2. sınıf öğrencilerine Zarifoğlu’nun şiir kitaplarından bir seçki hediye etmişti. Avcı’nın dağıttığı kitaplar arasında, Afganistan Hizbi İslami örgütünün lideri Gulbeddin Hikmetyar’ın “liderimiz” olarak işlendiği, “Seviyoruz tüm ülke gibi biz küçük mücahitler onu” denildiği, “Çocuklar saklambaç, körebe yerine savaş oyunu oynuyor. Kovalıyor, yakalıyor ve öldürüyorlar” ifadelerinin bulunduğu “Küçük Mücahitler” başlıklı şiirin bulunduğu kitabın da olması çok tartışılmıştı.

Kaynak: Sinan Tartanoğlu | Cumhuriyet

    :

    :

    :

    :

    "Hikmetyar şiirleri müfredatta" hakkında Tweetler

    DİĞER YAŞAM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete