MHP'li Özdağ'dan sıkıyönetim çağrısı

MHP Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, Ankara'daki saldırıya ilişkin "düşündürücü noktalar" olduğunu kaydetti.
MHP Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, Ankara’da meydana gelen saldırıya ilişkin, “Türkiye’nin bütün dikkatini PKK ve PYD’ye çevirdiği ve AKP hükümetinin Suriye’ye kara müdahalesine istekli olduğu bir dönemde PKK’nın Ankara’yı bilen bir PKK’lı yerine Suriye doğumlu ve Suriye’de yaşayan bir PYD’liyi böyle bir saldırı için seçmiş olması başlı başına düşündürücüdür. Sanki birileri bu saldırı ile Türkiye’nin Suriye askeri müdahalesini kışkırtmak istemiştir açık bir şekilde” dedi.

MHP’li Özdağ, TBMM’de düzenlediği basın toplantısına, Türkiye ve TSK’nın dün alçakça bir terörist saldırıya uğradığını belirti. Bugün de Diyarbakır’da ikinci bir saldırı gerçekleştiğini belirten Özdağ, şehitlere Allah’tan rahmet diledi.

İSTİHBARAT VE ÖNLEYİCİ POLİS FAALİYETİ ZAAFI VAR

Dün TBM Genel Kurulu’nda saldırı öncesinde yaptığı konuşmada her an Türkiye sınırında ve Türkiye’de kontrol dışı olayların olabileceğini belirttiğini kaydeden Özdağ, “2 saat sonra beklenmedik ve kontrol dışı bir olay gerçekleşti. Bilgiye dayanarak ifade ediyorum ki bu saldırı konusunda stratejik ve operasyonel istihbarat zaafı yoktur. Ankara Katliamında olduğu gibi taktik istihbarat ve önleyici polis faaliyeti zaafı vardır. Güvenlik güçlerine Ankara’da yapılacak araçlı bombalı saldırı istihbarı bilgi ulaşmıştır, sadece güvenlik güçlerine ulaşmamıştır bana da ulaşmıştır. Ne yazık ki etkin polisiye tedbirler oluşmadı. Çankaya ilçesi Türkiye’nin bir numaralı ilçesi, polis teşkilatı ağır baskı altında. Bu ilçe çok ağır terör tehdidi ile karşı karşıya ve bundan sonra da olmaya devam edecek. Bundan dolayı Çankaya ilçesi için özel bir istihbarat, jandarma ve polis örgütlenmesine ihtiyaç var. Çankaya ilçesinin personel ve kaynak güçlendirmesinde ihtiyaç var” dedi.

“SIKI YÖNETİM İLAN EDİLMELİDİR”

Ortadoğu’daki gelişmelerin Türkiye’deki mevcut terör dinamiklerini tetikleyeceğinin altını çizdiğini anımsatan Özdağ, “Mevcut koşullar altında Türkiye’nin terörle normal dönemlere ait hukuki ve politik mekanizmalar ile mücadele edemeyeceği açıktır. 27 Ocak 2016’da TBMM Genel Kurulu’nda MHP adına yapmış olduğumuz konuşmada sıkıyönetim ilan edilmesinin gerekli olduğunu ifade etmiştim. 16 Şubat’ta bunu tekrarladık. Artık olağanüstü hal veya sıkıyönetim ilan edilmek zorundadır. Bunun gerekli olduğunu düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

“SANKİ BİRİLERİ BU SALDIRI İLE”

Bunu söyleme sebeplerinin “biz söylemiştik” demek için olmadığını kaydeden Özdağ, “Bundan sonra söyleyeceklerimiz ve önereceklerimizin AKP hükümetinin ve yetkililerinin daha ciddi adımlar atmasıyla ilgili. Ankara’da dün gerçekleştirilen saldırı üzerinde ciddi bir şekilde düşünülmelidir. Türkiye’nin bütün dikkatini PKK ve PYD’ye çevirdiği ve AKP hükümetinin Suriye’ye kara müdahalesine istekli olduğu bir dönemde PKK’nın Ankara’yı bilen bir PKK’lı yerine Suriye doğumlu ve Suriye’de yaşayan bir PYD’liyi böyle bir saldırı için seçmiş olması başlı başına düşündürücüdür. Sanki birileri bu saldırı ile Türkiye’nin Suriye askeri müdahalesini kışkırtmak istemiştir açık bir şekilde. Bundan dolayı önce soğukkanlı olmak ve saldırıyı sükunetle değerlendirmek gerekir. Türkiye PKK ve PYD’ye indireceği ağır darbenin yerini, zamanını ve şeklini çok iyi seçmelidir. PYD’nin istediği yer ve zamanda değil, Türkiye’nin istediği şekilde yapmalıdır” diye konuştu.

CİZRE’DEKİ ASKER VE POLİSLERİN DURUMU

Cizre’deki polis özel hareket ve jandarma ekiplerinin önemli ve kolay çözülecek bazı sıkıntıları olduğunu da dile getiren Özdağ, polis özel harekatçıların okullarda kaldığını ve sularının olmadığını belirtti. Polislerin dere kenarına yerleştirdikleri pompalar ile su ihtiyaçlarını karşıladıklarını bu suyun da sadece tuvalette kullanılabildiğini belirtti.

Jandarma Özel Harekat ekiplerinin ise yemeklerinin yetmediğini söyleyen Özdağ, bu konuyla ilgili yemeği temin eden şirket ile görüştüklerini anlattı. Özdağ kolay çözülebilecek bu sorunlara derhal çözüm bulunması çağrısında da bulundu.

    :

    :

    :

    :

    "MHP'li Özdağ'dan sıkıyönetim çağrısı" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete