Melih Gökçek'e mahkeme şoku

CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek arasındaki “kaçak su” iddiasıyla başlayan tartışmanın yargıda kazanını belli oldu.
Ankarara Büyükşehir Belediye başkanı Melih Gökçek’in “kaçak su” kullandığı gerekçesiyle CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka’ya açtığı davayı kaybetti. Konuyla ilgili olarak yazılı açıklama yapan Nazlıaka, “Bu kararla birlikte kaybetmek Gökçek’in diğer adı oldu. Yalanlarla, iftiralarla, çamur at izi kalsın siyaseti izleyerek bir yere varılamayacağı bir kez daha ortaya çıkmıştır. Olmayacak duaya amin demek gibi olsa da umarım hukukun verdiği kararlardan sonra Gökçek, odağını Ankaralılara hizmet etmek olarak belirler” dedi.

Nazlıaka şunları söyledi:

“Yaklaşık 9 ay önce Ankara’nın içme suyundan kaynaklanan sağlık sorunlarını dile getirmiştim. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı, meslek odalarıyla birlikte yaptığım basın açıklamasının ardından Ankaralılara Kızılırmak suyunu verdiğini itiraf etmek zorunda kalmıştı.

Bu süreçte Gökçek, makamından aldığı gücü ve kamu kaynaklarını kendi kişisel çıkarları için kullanarak bana ve aileme iftiralar atmıştı. Ama yargı artık Gökçek’in kanun tanımasızlığına dur demektedir.

HUKUKA AYKIRI ŞEKİLDE MEDYAYA SERVİS ETTİ

Kayınpederimin kurduğu şirkette kaçak su kullanıldığı yalanıyla kişisel verilerimi hukuka aykırı şekilde medyaya servis ettiği, ASKİ görevlilerinin tutanak bile tutmadığı konuyla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, takipsizlik kararı vermişti. Cumhuriyet Başsavcılığı’nın kararında şu ifadeler yer almıştı: ‘Tüm soruşturma evrakı kapsamından; şüphelilerinin ASKİ’ye ait suyun tüketimine yönelik bir eylemlerinin bulunmadığı, atık suyun tahliyesi eyleminin de kaçak ve abonesiz su kullanma suçu niteliğinde olmadığı, … atılı suçtan kamu adına kovuşturma yapılmasına yer olmadığına karar verildi.’

YENİLEN PEHLİVAN GÜREŞE DOYMAZ

Yenilen pehlivan güreşe doymaz hesabı Gökçek, takipsizlik kararına itiraz etti. Ama bir darbe de Ankara 3. Sulh Ceza Hakimliği’nden aldı. Hakimlikçe şu karara varıldı: ‘… itiraza konu kovuşturmaya yer olmadığına dair kararın, dayandığı gerekçelerin usül ve yasaya uygun olduğu anlaşılmakla, itirazın reddine dair …’

Bu kararla birlikte kaybetmek Gökçek’in diğer adı oldu. Yalanlarla, iftiralarla, çamur at izi kalsın siyaseti izleyerek bir yere varılamayacağı bir kez daha ortaya çıkmıştır. Olmayacak duaya amin demek gibi olsa da umarım hukukun verdiği kararlardan sonra Gökçek, odağını Ankaralılara hizmet etmek olarak belirler.” 

Kaynak: Zete / Hülya Karabağlı

    :

    :

    :

    :

    "Melih Gökçek'e mahkeme şoku" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete