Davutoğlu'nun kafası karıştı: İzmir AKP'nin kalesi

Başbakan Ahmet Davutoğlu, İzmir'de katıldığı programda İzmir'in kimsenin kalesi olmadığı olsa olsa AKP'nin kalesi olacağını söyledi. 12 yıllık AKP hükümeti İzmir'de hiç seçim kazanamadığı halde neye binaen bu yorumu yaptığı anlaşılamadı.
Partisinin İzmir il kongresinde konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu ilginç açıklamalarda bulundu. Davutoğlu, yaptığı konuşmada "İzmir kimsenin değil AKP'nin kalesidir" dedi.

Partisinin İzmir'deki kongresinde konuşan Ahmet Davutoğlu, Davutoğlu, “İzmir, milletin kalesidir, istiklalin kalesidir ve bugün istiklalin savunucusu olan AK Parti’nin kalesidir” dedi.İşte Davutoğlu'nun o konuşması:"Bugün İzmir'le bir başka gurur duyuyoruz. İzmir bugün diyor ki hiç kimsenin kalesi değildir.

İzmir milletimizin kalesidir. İstiklalimin kalesidir, İstikbalimizin teminatı olan AK Parti'nin kalesidir. İzmir'i bilmeyen bizim tarihimizi bilemez. Dışişleri Bakanı olarak bu kente geldiğimde İzmir bizim ufuk şehrimizdir dedim. 1071 Malazgirt Meydan Muharebesi ile bu toprağı vatan kılmışız.

Ahmet Yesevi'nin yolcuları Anadolu kavimleriyle buluşmuş. 1081 yılında Çakabey Akdeniz'e ulaşmış. Selçuklu devletini bir Akdeniz devleti kurmuş. Birileri Türkiye Cumhuriyeti devletini kökünden koparmak istiyor ya onlara sesleniyorum. Çakabey'le Hasan Tahsin'i ayıramayacaklar. Horasan'dan bir mızrak gibi hedef gösterilmiş İzmir'e 'işte vatan' denmiş.

Bu vatanın vatan kılınması da vatanın istiklale kavuşması da İzmir'dedir. İzmir ufuk şehridir, İzmir tarih şehridir. 19'uncu yüzyılda çağdaşlaşma hareketleri başladığında İzmir yine öncülük etmiş. Balkanlardan Girit'ten Kuzey Afrika'dan Anadolu'ya dönenler İzmir'i vatan eylemişler. İzmir'de bizden yanadır inşallah. İstiklal ordusu İzmir'e girdikten sonra iktisat kongresi de İzmir'de yapıldı. Demokrasi burada kökleşti, İzmir hep öncülük etti."
Bu haber 870 kez okundu

    :

    :

    :

    :

    "Davutoğlu'nun kafası karıştı: İzmir AKP'nin kalesi" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    KARŞI ÖZEL
    KARŞI RÖPORTAJ
    https://twitter.com/KarsiGazete
    GAZETE MANŞETLERİ