Davutoğlu ilk konuşmasını yaptı

Başbakan Davutoğlu Genel Kurul'da, güven oylamasının ardından teşekkür konuşması yaptı.
64. Hükümet’in güvenoyu almasının ardından teşekkür konuşması yapan Başbakan Ahmet Davutoğlu, muhalefete, “Hep beraber gelin geçici bütçe yerine esas bütçe üzerine yoğunlaşalım. Esas bütçeyi doğrudan çıkararak ciddi bir zaman kazanalım” çağrısını yaptı.

-BAŞBAKAN’DAN TEŞEKKÜR KONUŞMASI-

Genel Kurul'da, güven oylamasının ardından teşekkür konuşması yapan Başbakan, “Aldığımız oy oranı yüzde 49.5’dur ama şu andan itibaren bütün milletimizin Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı ve hükümetiyiz” dedi.

2016 Bütçesi konusunda muhalefete seslenen Başbakan şöyle dedi:

“Hep beraber gelin, geçici bütçe yerine esas bütçe üzerine yoğunlaşalım. Esas bütçeyi doğrudan çıkararak ciddi bir zaman kazanalım. Gelin, normal düzenli bütçemizi bu zaman dilimi içinde çıkaralım.

Ama gecikirsek, bunu bir pazarlık konusu yaparsak ve vakit kaybedersek hepimiz kaybederiz.

-LİDERLERLE GÖRÜŞECEK-

İnşallah ilk fırsatta da bu davetimi ileteceğim, sayın genel başkanlarla ilk fırsatta önümüzdeki 4 yılın temel konularını da görüşecek şekilde önü açık hiçbir zaman limiti olmayan bir görüşme talebinde bulunacağım.”

-“BİR AÇIK HAVA HAPİSHANESİ HALİNE MÜLTECİLER DİYARI HALİNE GELMESİNİ BEKLEMESİN”-

Avrupa Birliği Zirvesi’ne işaret eden Başbakan, “Bütün Avrupa ülkelerine vize muafiyetiyle giriş imkanı en geç Ekim ayında gerçekleşmiş olacak. Mülteciler konusunda Avrupa Birliği külfet paylaşımını kabul etmesi dolayısıyla ve ortak bir program etrafında mülteciler sorunlarıyla ilgilenmesi dolayısıyla yeni bir dönem önümüzde açılacak. Hiç kimse Türkiye’nin bu tartışmalar üzerinden bütün mültecileri ülkesinde barındıran bir açık hava hapishanesi haline mülteciler diyarı haline gelmesini beklemesin, böyle bir şey söz konusu olmayacak” diye konuştu.

Hacı Bektaş-ı Veli geleneğine işaret eden Başbakan, “Vakitler hayrola, hayırlar fethola şerler defola” dedi.

-MUHALEFETLE TOKALAŞTI-

Başbakan teşekkür konuşmasını yaptıktan sonra CHP lideri ve MHP lideri ile tokalaştı. 

    :

    :

    :

    :

    "Davutoğlu ilk konuşmasını yaptı" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete