Çiftçi tarlada Başkanı A8’de

Çiftçi örgütü olan Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Başkanı Şemsi Bayraktar, çiftçinin parasıyla kendisine tam 600 bin liralık Audi A8 makam arabası aldı.
Çiftçi tarlada emeğinin karşılığını alamazken, elektrik borcunu nasıl ödeyeceğini kara kara düşünürken Başkanı tam 600 bin liralık lüks makam aracına biniyor. Başkent Ankara, bugünlerde çiftçinin başkanının makam aracını konuşuyor!

600 BİN LİRALIK ARAÇ ETİK BULUNMADI

Türkiye’de çiftçinin durumu ortada iken Türkiye Ziraat Odaları Birliği Başkanı Şemsi Bayraktar’ın çiftçinin parası ile lüks bir makam arabasına biniyor olması büyük bir çelişki olarak görülüyor. Girdi maliyetlerinin yüksekliğinden dolayı emeğinin karşılığını alamama sorunu yaşayan çiftçi, elektrik borçlarından dolayı da zor günler geçiriyor. Verilen desteklerin de yetersiz ve plansız olması derdine derman olmuyor. Çiftçi, böylesine zor şartlarda mücadele verirken üyesi olduğu örgütün başkanı Bayraktar’ın 600 bin liralık lüks makam aracına binmesi etik bulunmadı.

SKANDAL MALİ RAPORDAN ÇIKTI

TZOB Başkanı Şemsi Bayraktar’a makam aracı olarak alınan Audi marka daha çok üst düzey kurumların başındaki isimler tarafından kullanılıyor.

TZOB’un 26’ncı genel kurulunda delegelere dağıtılan 2011-2014 yıllarına ait ‘Çalışma Raporu ve Mali Raporu’nda yer alan bilgilere göre; Bayraktar’a alınan yeni makam arabasından dolayı TZOB’un ‘Taşıtlar’ hesabı birden 494 bin liradan 1 milyon 176 bin liraya çıktı. Makam aracı dahil genel merkezin bünyesinde 9 tane araç görünürken bunların toplam değeri de 1 milyon 176 bin lira olarak görünüyor.

SADETTİN İNAN

Çiftçi örgütü olan Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Başkanı Şemsi Bayraktar, çiftçinin parasıyla kendisine tam 600 bin liralık Audi A8 makam arabası aldı. Çiftçi, elektrik borçları ve yüksek girdi maliyetleri başta olmak üzere birçok sorunla boğuşurken, TZOB Başkanı Bayraktar’ın altına lüks bir makam arabası çekmesi dikkat çekti.

Çiftçinin en önemli örgütü olan TZOB’da uzun yıllardır genel başkanlık yapan Şemsi Bayraktar’ın geçtiğimiz yıl makam arabasını yenilediği ortaya çıktı. Mercedes makam arabası bulunmasına rağmen yeni bir makam arabası alan Bayraktar, yeni makam arabası için çiftçinin cebinden tam 594 bin lira ödedi. Bayraktar, kendisine makam arabası olarak genellikle üst düzey sanayici ve işadamının kullandığı markayı ve bu markanın da en üst modelini tercih etti.

HERKES BİNEMİYOR

Bayraktar’a makam aracı olarak alınan Audi marka daha çok üst düzey kurumların başındaki isimler tarafından kullanılıyor. Bunun yanı sıra siyasilerin de bu marka ve modelde arabaları tercih ettiği biliniyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu birkaç yıl öncesine kadar Bayraktar’ın kullandığı A8’in bir alt modeli olan Audi A6 model aracı makam olarak kullanırken, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de daha alt bir marka olan Volvo marka bir araca biniyor.

Audi markalı araçlar 2008 yılında emekli olan Eski Genelkurmay Başkanı Org. Yaşar Büyükanıt ile gündeme gelmişti. Büyükanıt’a emekli olduğu dönemde Audi A8L model bir araç tahsis edilmesi o günlerde eleştiri konusu olmuştu.

İŞTE O RAPOR

TZOB’un 26’ncı genel kurulunda delegelere dağıtılan 2011-2014 yıllarına ait “Çalışma Raporu ve Mali Rapor”da yer alan bilgilere göre; Bayraktar’a alınan yeni makam arabasından dolayı TZOB’un “Taşıtlar” hesabı birden 494 bin liradan 1 milyon 176 bin liraya çıktı. Makam aracı dahil genel merkezin bünyesinde 9 tane araç görünürken bunların toplam değeri de 1 milyon 176 bin lira olarak görünüyor. Bu araçların içinde Bayraktar’ın kullandığı bir önceki makam aracı da hala muhafaza ediliyor.

Kaynak: Milli Gazete

    :

    :

    :

    :

    "Çiftçi tarlada Başkanı A8’de" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete