CHP, AKP’ye geri adım attırdı

CHP’nin 4 saatlik mücadelesiyle ‘fişleme yasası’ ertelendi
AKP’nin kişisel verileri fişlemeye yönelik yasa tasarısının dün TBMM Genel Kurulu’nda CHP Grup Başkanvekili Levent Gök ve CHP milletvekillerinin yoğun çabaları ve 4 saatlik mücadelesiyle görüşülmesi ertelendi. Levent Gök, tasarının tali komisyonlarda ele alınmamasının büyük bir eksiklik olduğuna dikkat çekti.
 
TBMM Genel Kurulu’na AKP’nin istediği Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Tasarısı tali komisyonlarda görüşülmeden indirildi.
CHP’lilerin sert tepkilerine neden olan bu durum Levent GÖK’ün üst üste açtığı  usul tartışmalarıyla  Genel Kurul’da görüşmelere sık sık ara verilmesine neden oldu.

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, AKP’nin yapmaya çalıştığı hatayı şu sözlerle anlattı:
 
“Avrupa Birliğinde, kişisel verilerin korunmasına ilişkin bir tüzüğün, yönetmeliğin değerlendirilme aşamasına gelinmiştir. Dolayısıyla, bizim Avrupa Birliğiyle olan müzakere sürecimizin yürüyebilmesi için bizim kanunumuzun, Avrupa Birliği tarafından kabul edilmiş olan bu tüzüğe, yönetmeliğe -uygun kıstaslara- uyması gerekir ki, tam anlamıyla Avrupa Birliğiyle ilgili müzakereleri sürdürebilelim.”
 
Levent Gök, AB’ye uyum sürecinde sorun yaşanmaması ve tasarının yeniden görüşülmek zorunda kalınmaması için AB’nin halen gündeminde olan kişisel verilerin korunmasına ilişkin tüzüğün beklenmesi önerisinde bulundu.
 
Tasarıyı görüşmesi gereken tali komisyon raporlarının olmadığına işaret eden Levent Gök, tüm yurttaşları yakından ilgilendiren böylesi önemli bir konunun doğrudan doğruya Genel Kurul gündemine getirilmesinin ilerde sakıncalar yaratacağını söyledi.
 
CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, böyle yasa yapılamayacağını anlatırken, “Komisyonlar baypas, Meclis baypas, Anayasa baypas! Böyle bir şey olmaz Sayın Başkan! Lütfen, buna alet olmayalım!
 
Böyle yasa yapılırsa suratınıza bir gün çarpılır, Anayasa Mahkemesi çarpar, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi çarpar, Avrupa Birliği çarpar. Biz burada "Hukuk." diye çırpınıyoruz, lütfen bunu anlayın” diye konuştu.

Levent Gök’ün konuşması CHP grubu tarafından alkışlarla desteklendi.

Yoğun tartışmalar nedeniyle görüşmelere sık sık ara verilmek zorunda kalındı.
 
CHP Grubunun yoğun girişimleriyle kişisel verilerin fişlenmesi yolunu açacak olan yasa tasarısının görüşmeleri Bütçe görüşmeleri sonrasına ertelenmek zorunda kaldı.

    :

    :

    :

    :

    "CHP, AKP’ye geri adım attırdı" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete