Bakan Topçu: Ankara saldırısının nedeni...

Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, Ankara'da meydana gelen hain saldırı hakkında konuştu.
Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, Ankara’da yapılan saldırının tek bir nedeni olduğunu belirterek, “Birileri geçmişte medeniyet coğrafyamızda bir ameliyat gerçekleştirdi. Bizim medeniyet coğrafyamızın haritalarını oturdular cetvelle belirlediler. Şimdi de aynı bu bizim medeniyet coğrafyamızı yeniden dizayn etmek istiyorlar. İşte o noktada Ankara’da bombalar patlıyor ki, o ameliyat masasında medeniyet coğrafyasını ayağa kaldıracak Ankara olmasın. Asıl neden budur. Orada yapılacak ameliyatta Ankara masada olmasın, Türkmenler, Araplar kaderleriyle baş başa kalsın. Yani ümmetin her bir bahadır evladı oralarda kaderleriyle baş başa kalsın ve Türkiye bu işin içerisinde olmasın” dedi.

Bakan Topçu, Ahmet Yesevi Kültür Derneği tarafından Milli Kütüphane Başkanlığında düzenlenen “Ahmet Yesevi’nin Işığında Dilde, Fikirde, İşde Birlik” isimli etkinliğe katıldı.

Ahıska Türkleri ile ilgili çalışmalarının hükümet olarak devam ettiğini kaydeden Bakan Topçu, yaptığı konuşmada, “Her yerde göğsümü gere gere söylüyorum: Benim kılız elmam AB değil, dilde, fikirde, işde bir olmuş Türk-İslam birliğidir.” dedi.

 -“BİZİM MEDENİYET COĞRAFYAMIZI YENİDEN DİZAYN ETMEK İSTİYORLAR”-

 Bölücü terörle ilgili bir mücadelelerinin olduğunu söyleyen Topçu, “Şehitlerimiz var. Şehitlerimize rahmet, gazilerimize şifa diliyorum. Son gün de yaşadığımız bu vahşi, alçak, rezil terör olayı ile hayatını kaybeden vatandaşlarımıza da buradan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Devletimizin, milletimizin başı sağ olsun. Bilinmesi istiyorum ki, bu saldırı devletimize, medeniyet coğrafyamıza ve bütün insanlığa yapılmıştır” dedi.

Ankara’da yapılan saldırının tek bir nedeni olduğunu kaydeden Topçu, “Birileri geçmişte medeniyet coğrafyamızda bir ameliyat gerçekleştirdi. Bizim medeniyet coğrafyamızın haritalarını oturdular cetvelle belirlediler. Aslında kimsenin derdi Osmanlı’yı sadece savaşta yenmek değildi. Osmanlı’yı parça parça etmekti. Bunu başardılar ve oturdular medeniyet coğrafyamızı yüzyıl evvel cetvelle belirlediler. Şimdi de aynı bu bizim medeniyet coğrafyamızı yeniden dizayn etmek istiyorlar.

İşte o noktada Ankara’da bombalar patlıyor ki, o ameliyat masasında medeniyet coğrafyasını ayağa kaldıracak Ankara olmasın. Asıl neden budur. Orada yapılacak ameliyatta Ankara masada olmasın, Türkmenler, Araplar kaderleriyle baş başa kalsın. Yani ümmetin her bir bahadır evladı oralarda kaderleriyle baş başa kalsın ve Türkiye bu işin içerisinde olmasın” diye konuştu.

-“BENİM KIZIL ELMAM AB DEĞİLDİR, TÜRK İSLAM BİRLİĞİDİR”-

 “Benim kızıl elmam AB değildir. Ben bunu her yerde göğsümü gere gere söylüyorum. Benim kızıl elmam dilde, fikirde iş de bir olmuş Türk İslam Birliği’dir” diyen Bakan Topçu, Suriye’nin güvenliğinin, Ankara’nın güvenliği olduğunu belirtti. Ankara’nın sadece Edirne ile Ardahan’dan ibaret olmadığını söyleyen Topçu, “Ankara, Arakan’dan Adriyatik’e, Galiçya’dan Kırım ve Yemen’e, Libya’dan Afrika’nın derinliklerine bütün bu coğrafya ile ilgili ve alakalı. Onların eline bir iğne battığı zaman adeta burada bizim yüreğimize batıyor; bunu da açık bir dille ifade ediyorum. İşte bu çerçevede bir kere daha söylemek istiyorum: Sıkıntılarımız çok, problemlerimiz çok bunların hepsini iyi-kötü biliyoruz. Ama bunları kayıt altına almalı, Türk-İslam dünyasının problemlerini konuşacak düzenli platformlarda ele almalıyız. Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak zaten biz bunlara mecburuz. Önce kendimizi, evimizi düzelteceğiz. Önce biz bize düşeni yapacağız. Tabii ki ben Kültür ve Turizm Bakanı olarak milletimin mensuplarıyla ile ilgili derdi olan STK’lara elimden ne geliyorsa onu yapacağım. Her şeyi yapacağım maddi-manevi” değerlendirmesinde bulundu.
 



    :

    :

    :

    :

    "Bakan Topçu: Ankara saldırısının nedeni..." hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete