CNN'in Türk olanı ile Türk olmayanı

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan bugünkü köşe yazısında Başbakan'a CNN muhabirinin sorduğu soruları, Türkiye'de CNN Türk'ün soramayacağını vurgulayarak aradaki farka değindi.
Davutoğlu'nun Türkiye'de en çoksatan dört gazetenin AKP'ye karşı propaganda yaptığını söylemesini kabul etmeyen Hakan;  "Hürriyet ve Posta için “Hükümete karşı açıkça kampanya yürütüyor” demek için ya insaf sahibi olmamak ya da kampanya nasıl yapılır bilmemek gerekir" dedi.

Ahmet Hakan'ın köşe yazısının ilgili bölümü: 

CNN'in Türk olanı ile Türk olmayanı

CNN'in "Türk olmayanı"na çıkmış Başbakan Ahmet Davutoğlu."Buyurun" demiş, "istediğinizi sorun".
*
Christiane ablamız da sözünü hiç sakınmamış, sormuş da sormuş.Mesela şöyle sormuş:“Erdoğan ve AKP, Türkiye içinde ve Türkiye dışında... Anlayışsız, zorba, otokrat, ayrılıkçı, kavgacı ve paranoyak diye tanımlanıyor... Ne dersiniz?”
*
Böyle bir soru CNN’in Türk olanında sorulsa...Abdurrahim Boynukalın yerden söktüğü koca taşı kaptığı gibi soluğu bizim binanın önünde alır ve kırılmadık cam çerçeve bırakmazdı.Fakat soru, CNN’in Türk olmayanında sorulunca...Abdurrahim dahil kimseden “çıt” çıkmadı.
*
Böyle bir soru, CNN’in Türk olanının Nevşin bacısı tarafından sorulsa...Hükümet yanlısı medyanın bütün sürmanşetleri “Nevşin işinden atılsın, Türkiye’den sürülsün, hatta yetmez recmedilsin” diye inlerdi.Fakat soru, CNN’in Türk olmayanının Christiane ablasından gelince...Yandaş medyanın tümü dut yemiş bülbül kesildi maşallah...

*
Başbakan Ahmet Davutoğlu, CNN’in Türk olanında böyle bir soruyla karşılaşsa...“Siz konuyu yanlış anladınız galiba. Bana soru sormayacaksınız, cevaplarımı sorulandıracaksınız” bakışı fırlatırdı.Fakat soru, CNN’in Türk olmayanından gelince...Böyle bir soru dünyanın en normal sorusuymuş gibi davranmış ve “Herkes bizi eleştirebilir. Basın özgürlüğü bizim için kırmızı çizgidir” diye yanıt vermiş.
*
Bizim talihsizliğimiz işte burada...Bizim CNN’de maalesef “Türk” var.

Beş gazeteden dördü...

BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu, CNN’e verdiği röportajda...Türkiye’de en çok satan beş gazeteden dördünün açık bir şekilde hükümete karşı kampanya yürüttüğünü söylemiş.
*
En çok satan dört gazete şunlar: Hürriyet, Posta, Zaman, Sözcü... 
*

Bu gazetelerden Sözcü için “Hükümete karşı açıkça kampanya yürütüyor” denilebilir. İttifak bozulduktan sonra Zaman için de belki böyle bir nitelemede bulunmak mümkündür.
*
Fakat Hürriyet ve Posta için “Hükümete karşı açıkça kampanya yürütüyor” demek için ya insaf sahibi olmamak ya da kampanya nasıl yapılır bilmemek gerekir.

YAZININ TAMAINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

    :

    :

    :

    :

    " CNN'in Türk olanı ile Türk olmayanı" hakkında Tweetler

    DİĞER MEDYA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete