Çocuk Bienali yeniden geliyor

Türkiye’nin en kapsamlı çocuk ve gençlik sanat etkinliklerinden biri ‘İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali’ Türkiye'den beş bin sanatçı çocuğu izleyicilerle buluşturuyor.
İlk kez 2010 yılında İstanbul’un Avrupa Kültür Başkenti seçilmesiyle gerçekleştirilen etkinlikler kapsamında düzenlenen İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali, bu yıl üçüncü kez düzenleniyor. 15 Mayıs 2014’te başlayacak olan etkinlikler dizisi, 16 Haziran 2014’e kadar devam edecek.


ÇOCUKLAR İLE SANAT ARASINDA KÖPRÜ

Amaç olarak, ‘gençleri ve çocukları sanat eğitimine yöneltmek, onları sanat ortamı ile tanıştırmak, güncel sanat uygulamalarını tecrübe etmelerini sağlamak, dezavantajlı çocukların sanat çalışmalarına destek olmak ve sanat yapıtını izleyici ile paylaşma duygusunu yaşatmak’ gibi başlıkları belirleyen bienal ekibi, bu yıl için sıkı bir hazırlık yaptı.

48 İLDEN 5 BİN ÖĞRENCİ

Türkiye çapında 48 ilden, yaklaşık beş bin öğrencinin resim, heykel, seramik, fotoğraf, video, müzik, sahne sanatları ve özgün çalışmalarına yer verilecek. Ayrıca yurtdışından da çocuk ve gençlerde sanat eğitimi üzerine uzmanlar kendi deneyimlerini meslektaşları ile paylaşmak ve çocuklarla bir araya gelmek üzere etkinliklere katılacak.


BİENAL'İN TAMAMI ÜCRETSİZ

Tamamı ücretsiz bienal mekanları arasında Şehir hatları vapurları, Kadıköy’deki Karaköy iskelesi, Galeri SALT, Doğuş Üniversitesi, Kadıköy rıhtım meydanı bulunuyor. Gazi Selçuk’un direktörlüğünü yaptığı bienalin küratörlüğünü Maria Sezer, Leyla Sakpınar, Doç. Dr. Gülçin Özdemir Aksoy ve Kader Akçay yapıyor.

    :

    :

    :

    :

    " Çocuk Bienali yeniden geliyor" hakkında Tweetler

    DİĞER KÜLTÜR & SANAT HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete