Türkiye, Paris bombacısını sınır dışı etmiş!

129 kişinin öldüğü Paris katliamını gerçekleştirenlerden Abdeslam kardeşlerden saldırıda kendini patlatan İbrahim Abdeslam, yılın başında Türkiye’de yakalanarak geri gönderilmiş.
İbrahim’in Suriye’ye gitmeye çalıştığını, ancak 2015 başında Türkiye tarafından yakalanarak geri gönderildiğini söyleyerek “Belçikalı yetkililer onu gözaltına almadı, çünkü bir terör grubuna katıldığına dair kanıtımız yoktu” dedi.

Savcılık kaynakları ise İbrahim’in sorgusunda, “Suriye’ye gitme niyetim yoktu, sadece İstanbul’a gitmek istiyordum” dediğini belirtti. Salah Abdeslam’ın de sorguya alındığı ancak her iki kardeşin de “terör ağlarıyla bağları olduğuna dair somut veriye ulaşılamadığı” belirtildi.

Salah Abdeslam ayrıca saldırılar öncesi üç kez polis tarafından durduruldu, her seferinde gitmesine izin verildi. Şubat ayında Hollanda’dan Belçika’ya giriş yaparken Salah’in hafif uyuşturucu bulundurduğu tespit edildi. Avusturya da Salah Abdeslam’ın eylül ayında Almanya’dan Avusturya’ya giriş yaptığını açıklamıştı. Amerikan basını, Salah Abdeslam’ın da bu yılın başında Türkiye’ye giriş yaptığını, daha sonra sınırdışı edildiğini yazdı. Ancak Salah’ın Türkiye’ye girişi doğrulanamadı.

Kaynak: DHA 

    :

    :

    :

    :

    "Türkiye, Paris bombacısını sınır dışı etmiş!" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete