Saygı duruşunu ıslıklayanlara Akşam’ın yayın yönetmeni sahip çıktı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a ilan-ı aşk etmesiye tanınan işadamı Ethem Sancak’a ait Akşam gazetesinin genel yayın yönetmeni, Türkiye-Yunanistan maçında Paris’te ölenler için yapılan saygı duruşunu ıslıklayanlara destek çıktı.
Kelkitlioğlu, söz konusu ıslığı, ‘çifte standarda karşı bir isyan’ olarak değerlendirdi.

Murat Kelkitlioğlu, ‘O ıslığı destekliyorum’başlıklı bugünkü yazısında, desteğinin nedenini şöyle açıkladı:  

” (…) ‘terör Paris’te olunca ayrı Suruç’ta, Ankara’da olunca ayrı’, çifte standardını avazım çıktığı kadar ıslıklıyorum. Fransa’da 12 kişinin öldüğü Charlie Hebdo saldırısı sonrası dünya liderleri Paris’te toplanarak, omuz omuza ‘teröre lanet’ yürüyüşü düzenlerken, 34 kişinin hayatını kaybettiği Suruç ve 100’den fazla insanın öldüğü Ankara saldırısından sonra aynı liderlerin sessiz kalmasını, üç maymunu oynamasını kabullenemiyorum.

Paris’teki saldırıların ardından dünyadaki futbol maçlarının tamamında saygı duruşunda bulunulurken, kollara siyah bant takılırken, Suruç, Diyarbakır ve Ankara saldırısından sonra saygı duruşunda bulunulmamasına katlanamıyorum.

Binlerce yiğit evladını PKK terörüne kurban vermiş bu ülkenin bir ferdi olarak, bugün terörle mücadele etmeye çalışan, ‘artık savaştayız’ açıklamasında bulunan Fransa Cumhurbaşkanı Hollande’ın, Türkiye’nin terör örgütü olarak ilan ettiği PYD’lileri Elysee Sarayı’nda ağırlamasına isyan ediyorum.

Paris’te Pierre ölünce dünya ayağa kalkarken, Ankara’da Mehmet öldüğünde köşe bucak kaçanlara itiraz ediyorum.

İşte Başakşehir Fatih Terim Stadı’ndaki ıslığın gerçek anlamı bu.

Yaklaşık 3 milyon Suriyeli mülteciye kucak açmış, onları ödedikleri vergilerle beslemiş bir ülkenin insanlarının, Fransa’daki terör saldırısı sonrası hayatını kaybedenlerin anısına saygısızlık edeceği düşünülemez bile.

O ıslık, yukarıda saymaya çalıştığım çifte standarda karşı bir isyandır.”

Kaynak: Diken

    :

    :

    :

    :

    "Saygı duruşunu ıslıklayanlara Akşam’ın yayın yönetmeni sahip çıktı" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete