“Sağlık Bakanı, meslekten men edilsin!“ talebi...

Sağlık Bakanlığı, Gezi Parkı Direnişleri sırasından yetki ve görevleri dışında iş yaptıkları gerekçesi ile odanın yönetim kurulunun görevinin sona erdirilmesi ve yönetim kurulunun yeniden belirlenmesi için Ankara Tabip Odası'na dava açmıştı.
 "MÜEZZİNOĞLU, MESLEKTEN MEN EDİLSİN!"

Yapılan ilk duruşmanın sonrasında CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal,  İstanbul Tabip Odası ve Türk Tabipler Birliği’ne verdiği dilekçe ile Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu’nun doktorluk mesleğinin gerektirdiği ilkeleri ihlal etmesi sebebiyle İstanbul Tabip Odası’ndaki üyeliğinin iptal edilmesi ve mesleki yaptırıma tabi tutularak meslekten alıkonulmasına karar verilmesini talep etti.

Tanal dilekçesinde davanın hukuka, kanuna, kamu yararına, vicdana aykırı; haksız ve mesnetsiz bir dava olduğunu, Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu'nun da açılan bu davanın sorumlusu olduğunu, dolayısıyla bu dava ile Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu doktorluk mesleğinin ilkelerini ağır biçimde ihlal ettiğini öne sürdü.

"Eli kanlı terör örgütünün yaralılarına dair hekimlik görevinin ilkelerini anımsatan Sağlık Bakanı ne yazık ki kendi vatandaşlarına bu önemi gösteremiyor, yine bu beyanına ters düşecek şekilde Gezi Direnişi sırasında polisin zehirli gazına, zehirli suyuna ve darbelerine maruz kalan kendi yurttaşlarını tedavi eden hekimlerin en ağır suçlamalarla yargılanmasına neden oluyor" diyen Tanal,  Müezzinoğlu’nun ciddi bir samimiyet ve hekimlik testinden geçtiğini belirtti.

Sağlık Bakanı'nın, Tıbbi Deontoloji Tüzüğü ile Hekimlik Meslek Etiği Kuralları'nı ihlal ettiğini vurgulayan CHP İstanbul Milletvekili, tıp etiğine aykırı davranan Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu’nun İstanbul Tabip Odası’nda mevcut üyeliğinin iptal edilmesini ve mesleki yaptırıma tabi tutularak meslekten alıkonulmasına karar verilmesini talep etti. 

KARSİGAZETE.COM

    :

    :

    :

    :

    "“Sağlık Bakanı, meslekten men edilsin!“ talebi..." hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete