Erdoğan, Başbakanlık’taki helikopter ve jeti de istedi!

Yüzmilyonlarca dolarlık maliyetiyle ülke gündeminden düşmeyen Cumhurbaşkanlığı Sarayı, bu kez de hava filosu kurmaya hazırlanıyor. Erdoğan, Başbakanlık’taki uçak ve helikopterlerin Saray’a devrinin tamamlanması için talimat verdi.
Son olarak 60 milyon dolarlık Amerikan yapımı askeri yük helikopteri isteyen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Başbakanlık envanterindeki uçak ve helikopterlerin de Saray'a devrinin bir an önce tamamlanması için talimat verdi.

Buna göre, ABD'den alınan VIP Sikorsky helikopter ve Gulfstream G550 tipi uzun menzilli iş jeti Cumhurbaşkanlığı'na devredilecek.Hükümeti kurma görevini Başbakan Ahmet Davutoğlu'na hâlâ vermeyen Erdoğan'ın, koalisyon teşekkül etmeden önce bu tür ‘teknik' işleri halletmek istediği belirtiliyor.

DAHA ÖNCE DE BAŞBAKANLIK ARAÇLARINI GÖTÜRMÜŞTÜ

Başbakanlık binası olarak inşa edildiği halde kendisinin yerleştiği Beştepe'deki Saray'a daha önce Başbakanlık araçlarını götüren Erdoğan yeni bir adım attı.

Başbakanlığı döneminde ABD'den 2 VIP Sikorsky helikopter ve Gulfstream G550 tipi uzun menzilli iş jeti almıştı. Helikopterlerden en az birinin ve iş jetinin Cumhurbaşkanlığı envanterine gireceği belirtiliyor.

ERDOĞAN İÇİN 90'A ÇIKARILDI

Gulfstream G550 tipi jet, 12 bin 501 kilometre menzile sahip. İstanbul'dan yakıt ikmali yapmaksızın Los Angeles'a kadar uçabiliyor. Sikorsky S-92 ise saatte 300 kilometre hız yapabiliyor. 6-8 yolcu taşıma kapasitesine sahip. Azami menzili 1000 kilometre ve yakıt ikmali yapmadan İstanbul'dan Diyarbakır'a uçabiliyor.

Bu arada Erdoğan'ın, seyahatlerinde kullandığı uçağın maliyeti 300 milyon dolar. Airbus A330 tipi bu VIP uçak, en çok 50 koltuklu olarak üretiliyor.

Fakat bu sayı Erdoğan için 90'a çıkarıldı. Kablosuz internet ağı bulunan uçak aynı zamanda kendi savunma sistemine sahip. Herhangi bir saldırıya karşı uçağa füzesavar sistemi entegre edildi. Bu uçağın siparişi de Erdoğan'ın başbakanlık döneminde verilmişti. Erdoğan, 11 yıllık başbakanlık süresinde örtülü ödenekten 7 milyar lira harcamıştı.

Kaynak: Zaman

    :

    :

    :

    :

    "Erdoğan, Başbakanlık’taki helikopter ve jeti de istedi!" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete