"​Rusya 1-2 gün içinde Türkiye'ye cevap verebilir"

Mazlum-Der eski Genel Başkanı Ömer Faruk Gergerlioğlu'na göre Rusya'nın, hava ihlali yaptığı gerekçesiyle uçağının düşürülmesine çok sert yanıtı olacak.
KRT'de Çağlar Cilara'ya konuşan Gergerlioğlu, Rusya'nın IŞİD ile mücadeleyi zayıflatabileceğini de söyledi.

"RUSYA ESAD'I AYAKTA TUTMAK İÇİN HERŞEYİ GÖZE ALDI"

"Uzun süredir Türkiye Rusya'nın bölgede olmasından rahatsız. Rusya ve İran son yaptıkları görüşmelerle, Putin-Hamaney görüşmesi ile Suriye'de Esad'a yönelik desteği artırmış durumda. Türkiye bundan son derece rahatsız." 

"Türkmen meselesi de ortaya çıkınca Türkiye eline koz geçerek bir müdahale yapma şansı yakalamış oldu. Rusya'nın hedefi o bölgede kendi gücünü artırmak ve bütün bölgeye gücünü göstermek. Esad'ı desteklemesi boşuna değil, Lazkiye bölgesinde kendi hava üsleri ve nüfuz alanları var onları korumaya çalışıyor. Batı ve Türkiye bundan rahatsız." 

"Rusya ve iran, Esad'ı ayakta tutmak için her şeyi göze almış durumda, Türkiye de Esad'ı düşürmek için her şeyi göze almış durumda. Burada bir kördüğüm var. Bölgede savaş hali var, Türkiye vurmak için bahane arıyordu." 

"Rusya inanılmaz sert bir açıklama yaptı. Bu açıklama sonrasında Putin'in mutlaka bir şekilde cevap vereceği belli. Çünkü soğukkanlı ve kibirli bir güç olan Rusya'nın bu denli heyecanlı ve agresif açıklama sonrası hiçbir şey yapmadan durması beklenemez." 

"Türkiye'ye belki IŞİD ile mücadeleyi zayıflatarak cevap verebilir. IŞİD bölgede önemli güç haline gelip Türkiye'yi vurmaya devam edebilir. Rusya YPG'yi de destekleyebilir. Rusya bölgede kendi gücünü artırmak için hesap yapıyor. Belki 1-2 gün içinde Türkiye'ye ciddi bir cevap verme gayretinde olacak."

    :

    :

    :

    :

    ""​Rusya 1-2 gün içinde Türkiye'ye cevap verebilir"" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete