Günün Videosu

Organ nakli beklerken Ankara'daki saldırıda hayatını kaybetti

Babası Hikmet Çakar'dan alınacak olan karaciğerin kendisine nakledileceği günü beklerken Ankara'daki saldırıda yaşamını yitiren Mehmet Emre Çakar'ın ölümü Karaköy Köyü'nde oturan yakınlarını yasa boğdu.
Karaciğer nakli beklerken Ankara'daki bombalı terör saldırısında ölen 16 yaşındaki Mehmet Emre Çakar, yarın Kütahya'nın Domaniç İlçesi'ne bağlı Karaköy'de toprağa verilecek.

Karaciğer rahatsızlığı nedeniyle 6 yıl önce ailesiyle birlikte Kütahya'dan Ankara'ya taşınan ve babası Hikmet Çakar'dan alınacak olan karaciğerin kendisine nakledileceği günü beklerken bombalı terör saldırısında yaşamını yitiren Mehmet Emre Çakar'ın ölümü Karaköy Köyü'nde oturan yakınlarını yasa boğdu. Çakar ailesinin köydeki evlerine Türk bayrakları asıldı.

Karaköy Köyü Muhtarlığı azalarından Yılmaz Dalkılıç, "Mehmet Emre Çaka, Ankara'ya tedavi için gitmişti. Ne yazık ki teröre kurban verdik. Ankara'daki bundan öncesi bombalı terör saldırısı sırasında da olay yeri yakınındaymış. Önceki patlamada kıl payı kurtulmuş" dedi.

Ölen Mehmet Emre Çakar'ın arkadaşı olduğunu söyleyen İzzet Çakır da şöyle konuştu:

"Mehmet Emre hem arkadaşım hem akrabamdı. Kendisi, ailesiyle birlikte 2010 yılında Ankara'ya gittiler. Kendisi ve kardeşleri karaciğer hastasıydı. İki ablası nakil oldu. Nakil sırası ona gelmişti ancak terör onu elimizden aldı. Kendisi tedavi olduktan sonra okuluna devam etmek istiyordu. Gerçekten zeki bir çocuktu. Bir doktor, bir mühendis olabilecek kapasite de bir çocuktu."

Mehmet Emre Çakar'ın cenazesi akşam saatlerinde Ankara'dan Karaköy Köyü'ne getirildi. Çakar, yarın öğle namazını ardından düzenlenecek cenaze töreninden sonra Karaköy Köyü Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

Kaynak: DHA

    :

    :

    :

    :

    "Organ nakli beklerken Ankara'daki saldırıda hayatını kaybetti" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete