​Iğdır saldırısı dünya basınında

Iğdır'da yapılan saldırı tüm dünya medyasında geniş yankı buldu
Iğdır’da polis servis aracına yapılan bombalı saldırı, dünya basınının da gündemine oturdu. Pek çok yabancı ajans, Türkiye’deki terör haberini özetle şu şekilde duyurdu:

Al Jazeera: Yetkililerden gelen bilgilere göre PKK, Türkiye’nin doğu illerinden Iğdır’a en az 10 polisin öldüğü bir saldırı düzenledi. Polisleri taşıyan bir araca Azerbaycan sınırına yakın bir bölgede PKK tarafından düzenlenen pusu, 16 Türk askerinin öldürüldüğü saldırıdan 2 gün sonra gerçekleşti.

Reuters: Kürt militanların yoğunlukta olduğu bölgede, polisleri taşıyan bir minibüse yapılan bombalı saldırıda 13 polis öldürüldü. Henüz resmi olarak saldırıyı üstlenen olmadı ancak, bölgede bir süredir PKK ve Türk askeri arasında çatışma yaşanmaya devam ediyordu.

IbTimes: Türkiye ve PKK arasındaki gerilim tırmanıyor. Erken gelen raporlara göre Azerbaycan sınırına yakın bir bölge olan Hasanköy’de gerçekleşen olayda araçta bulunan 10 polis memuru hayatını kaybetti. Türkiye’nin dün gece 40′tan fazla jet uçakla PKK’ya düzenlediği operasyonlar, Pazar günü 16 Türk askerinin öldüğü saldırıdan sonra başlamıştı.

Saudi Press Agency: Türk televizyonlarından alınan bilgiye göre Türkiye’nin Ermenistan sınırına yakın bir bölgede olan Iğdır şehrinde, 10 polisin öldüğü, 3 polisin de yaralandığı bir saldırı düzenlendi. Saldırı Pazar günü 16 Türk askerinin ölümüyle sonuçlanan saldırıyı yapan PKK terör örgütünden geldi.

Le Figaro: PKK’nın Türkiye’nin Iğdır şehrine düzenlediği saldırıda en az 12 polis hayatını kaybetti. PKK’nın saldırıda bir minibüsü hedef aldığı öğrenildi.

Sputniknews: Türkiye’nin Iğdır şehrinde, bir minibüsle yolculuk etmekte olan 10 polis, yol kenarına döşenen bir patlayıcının havaya uçurulması sonucu hayatını kaybetti.

The Globe And Mail: Türkiye’nin Ermenistan ve İran sınırındaki bölgesinde, 10 polis memuru bombalı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Iğdır’daki bu saldırıyı henüz üstlenen olmadı ancak olay aylardır süren PKK saldırılarının bir parçası olarak görülüyor.

Independent: 12 Türk polisi, Ermenistan sınırına yakın bir bölgede, bombalı saldırı sonucu hayatını kaybetti. TRT televizyonundan gelen bilgilere göre saldırı yol kenarına döşenmiş bir bombayla gerçekleşti.

    :

    :

    :

    :

    "​Iğdır saldırısı dünya basınında" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete