İç savaşın eşiğinde miyiz?

"Kürtçe konuştuğu için öldürüldü" iddiası, mevsimlik tarım işçilerine saldırıldı, linç girişimi...
KARŞI GAZETE | ANKARA

"KÜRTÇE KONUŞTUĞU İÇİN ÖLDÜRÜLDÜ" İDDİASI

İstanbul’da Kağıthane’den Çağlayan’a gitmek için otobüs bekleyen 21 yaşındaki Sedat Akbaş'ın, telefonda Kürtçe konuştuğu için 6 kişi tarafından bıçaklanarak öldürüldüğü iddia edildi.



BEYPAZARI'NDA 25 KİŞİ YARALANDI

Ankara'nın tarihi ilçesi Beypazarı'nda şehit haberlerini protesto eden grup ile mevsimlik tarım işçileri arasında gerginlik yaşandı. Olayların büyümesi üzerine bölgeye özel harekat ekipleri, çevik kuvvet polisleri ve TOMA'lar sevk edildi. Birçok ev, araç ve dükkan ateşe verildi,  2'si polis yaklaşık 25 kişi yaralanarak hastaneye kaldırıldı.

HDP BİNALARINA SALDIRI

Antalya'da, Dağlıca'da saldırısına tepki gösteren bir grup HDP ilçe binasının tabelasını indirdi. İçerideki eşyalar dışarı çıkarılarak yakıldı.

Tekirdağ'ın Çorlu İlçesi'nde HDP İl Eş Başkanı'na linç girişiminde bulunuldu, Niğde'de de bir grup HDP tabelasını ateşe verdi.



Denizli'de de binlerce kişi sokağa döküldü. Terör örgütü  PKK'yı protesto eden öfkeli grubun HDP İl Başkanlığı'na Türk Bayrağı asmak istemesine polis engel olunca kısa süreli gerginlik yaşandı. Partiye önceden bayrak asıldığını öğrenen grup, polisin uyarısıyla dağıldı.

DOĞU PLAKALI ARAÇLARI DURDURDULAR

Mersin-Antalya Karayolu'nda toplanan kişiler, durdukları doğu plakalı araçlara kimlik kontrolü yaptı, plakalarını söktü. Çarıklar Mahallesi kavşağında toplanan yaklaşık 2 bin kişi, lastik yakarak yolu kısmen trafiğe kapattı.

KARSIGAZETE.COM.TR

    :

    :

    :

    :

    "İç savaşın eşiğinde miyiz?" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete