‘Her şehide karşı bir HDP vekili’ isteyen profesör için uzaklaştırma

Arel Üniversitesi öğretim üyesi Ahmet Atilla Şentürk’ün, HDP’li vekillere yönelik şiddet çağrısı üzerine üniversite yönetimi bir araya geldi.
Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünde görevli Şentürk, kişisel Facebook hesabından paylaştığı mesajda, “Bu iş böyle olmaz. Her şehidimize karşılık bir HDP milletvekili indirilmeli” demişti.

Diken’in Şentürk’e herhangi bir yaptırım uygulanıp uygulanmayacağını öğrenmek üzere ulaştığı Arel Üniversitesi Basın, Tanıtım ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı, söz konusu paylaşımdan üzüntü duyduklarını ve idari birimin şu anda konuyu değerlendirdiğini bildirdi.



"GENÇLERİ NEFRETLE DONATAN..."

Üniversiteden bir saat içinde konuyla ilgili bir açıklama yapılması bekleniyor.

HDP İstanbul Milletvekili ve partinin Merkez Yürütme Kurulu üyesi Garo Paylan da, konuyla ilgili Twitter hesabından bir mesaj paylaştı.

“Gençleri nefretle donatan hocalar olmaz olsun” diyen Paylan, Şentürk’ün görevden alınması için bugün üniversitenin rektörüyle görüşeceğini kaydetti.

Üniversitenin Twitter hesabından yapılan açıklamada, Şentürk'ün üniversiteden uzaklaştırılmasına karar verildiği bildirildi.

Açıklamada, "Üniversitemizin, Fen Edebiyat Fakültesi / Türk Dili ve Edebiyetı öğretim üyelerinden Prof. Dr. Ahmet Atilla Şentürk'ün 10.08.2015 tarihinde sosyal medya hesabından yaptığı bir açıklama nedeniyle hakkında disiplin soruşturması açılmış ve soruşturma sonuçlanıncaya kadar adı geçen kişinin üniversitemizden uzaklaştırılmasına karar verilmiştir"denildi.

Kaynak: Diken

    :

    :

    :

    :

    "‘Her şehide karşı bir HDP vekili’ isteyen profesör için uzaklaştırma" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete