close

Eren Erdem: Kozmik evraklar imha edildi mi?

CHP Milletvekili Eren Erdem, "Başbakanlık'a bağlı birimlerde kozmik evraklar imha mı ediliyor" diye sordu.
CHP Milletvekili Eren Erdem, Başbakanlık ve Başbakanlık'a bağlı birimlerde kozmik evrakların imha edilmesiyle ilgili Başbakan Davutoğlu'na soru önergesi verdi. Önergede fişleme ve istisnai kadro atamalarının bulunduğu belgelerin imha edilip edilmediğini soran Erdem, "AKP yaptığı haksızlık ve usülsüzlüklerin belgelerini imha ediyor. Ne kadar belgeyi ortadan kaldırırlarsa kaldırsınlar, halk nezdinde üzerine yapışmış muktedir algısından arınamayacaklar, aklanamayacaklar" dedi.

"BAZI BELGELERİN GERİ DÖNÜŞÜ OLMAYACAK ŞEKİLDE İMHA EDİLMESİ"

"Yazılı medyada Haziran tarihinden itibaren Başbakanlık ve Başbakanlık’a bağlı birimlerde, kozmik evrakların gözden geçirilmesi konusunda talimat verildiği, bazı belgelerin de geri dönüşü mümkün olmayacak şekilde ortadan kaldırılması istendiği ve incelenen ve imha edilen evraklar arasında fişleme ve istisnai kadro atamalarıyla ilgili yazışmaların olduğuna dair iddialar yer almaktadır" diyen Erdem'in soru önergesinde şu ifadeler yer aldı.

"1. 7 Haziran seçimleri sonrasında bahsi geçen kurumlarda kozmik evrakların imhasına dair bilginiz dahilinde veya tarafınızca kurumunuza verilen herhangi bir talimat var

2. İddialar doğruysa, kaç sayıda belge imha edilmiştir ve imha işlemi hangi gerekçelerle seçim sonrasına ertelenmiştir?

3. Başbakanlığınız döneminde bakanlıklarda ve bunlara bağlı birimlerde kaç istisnai kadro ataması gerçekleşmiştir?

4. Örtülü ödenek harcamalarının yazdığı belgelerin de imha edildiği iddiası doğru mudur?

5. İmha işlemleri için kimler görevlendirilmiştir? Hangi içerikte ve türde evraklar imha edilmek için seçilmiştir? Bu evraklar arasında maden ruhsatlarına yönelik kayıtlar ve yurtdışı görevlendirmeleri belgeleri var mıdır?"

Kaynak: Gerçek Gündem

    :

    :

    :

    :

    "Eren Erdem: Kozmik evraklar imha edildi mi?" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete