Dursun Çiçek’ten kadınlar için askerlik önerisi

CHP'nin asker kökenli milletvekili Dursun Çiçek, kadınların da 'gönüllülük esasına göre' silah altına alınmasını önerdi.
CHP İstanbul Milletvekili emekli Albay Dursun Çiçek, Türkiye’deki askerlik sistemlerinin tek çatı altında birleştirilmesini, Mehmetçiğe asgari ücret ödenmesini, yaz tatilinde de askerlik yapılmasını ve kadınların da gönüllülük esasına göre silah altına alınmasını istedi.

Çiçek, TBMM’de yaptığı açıklamada, CHP’nin; vatan hizmetinin eşit ve adil biçimde yapılmasını öngördüklerini, bütün yükümlülere 10 haftası temel askerlik eğitimi olmak üzere 12 ay askerliği esas aldıklarını söyledi. Çiçek, CHP’nin askerlik önerilerini şöyle sıraladı:

ASGARİ ÜCRET

Bugün verilen aylık 75 TL’lik harçlık yerine, asgari bin 300 TL aylık ödeme yapılacaktır. Süreenin sonunda göreve devam etmek isteyen askerlerin sigorta primlerini devlet karşılayacaktır. Tek tip askerlik sistemi daha adil olacaktır.

KADINLAR DA ASKERE

Yunanistan, Norveç, İsrail ve Finlandiya dahil bir çok ülkede uygulandığı gibi kadınlara da gönüllü olarak askerlik yapma hak ve özgürlüğü verilecektir. Vicdani ret nedeniyle silahlı askerlik yapmak istemeyenlere 10 haftalık silahsız temel askerlik eğitiminden sonra sivil kamu hizmeti yapma seçeneği verilecektir.

GÖREVE DEVAM EDENLER

Vatan borcunu tamamlayan ve 12 aylık askerlik hizmeti sonrasında göreve devam etmek isteyen Mehmetçiklere ise asgari ücretin en az iki katı tutarında, yani 2 bin 600 TL aylık ödenecektir.

Çiçek Milli Savunma Bakanlığı yetkilileriyle de görüştüğünü belirterek ‘’Fakir çocukların askerlik yaptığı, zenginlerin yapmadığı iddialarının yoğunlaştığı dönemde vatan borcunda adalet ve eşitliği sağlamak temel amacımız. 10 aylık temel eğitimden sonra teşvikler verirsiniz, özlük haklarını geliştirirsiniz, Güneydoğu’da terörle mücadelede görev alanlara üç asgari ücret düzeyinde ilave imkanlar verirsiniz. Bugünkü ortamda 12 aylık Mehmetçiklerle bu mücadeleyi başarıya ulaştırmak zor” değerlendirmesini yaptı.

Kaynak: sozcu.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "Dursun Çiçek’ten kadınlar için askerlik önerisi" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete