Günün Videosu

CHP’den Erdoğan’a dokunulmazlık cevabı!

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dokunulmazlık konusunda yaptığı açıklamasına yanıt verdi
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dokunulmazlık konusundaki açıklamasına, “Meclis’e talimat verme manasına gelebilecek, Meclis’e yol gösterme, istikamet dayatma, talimat verme şeklinde davranıyor. Bizim rahatsız olduğumuz nokta bu” yanıtını verdi.

Soruları yanıtlayan Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Dokunulmazlıklar meselesini süratle neticelendirmeliyiz. Parlamento bu konuda adımını süratle atmalıdır” şeklindeki açıklamasına ilişkin şu değerlendirmeyi yaptı:

“BU DAVRANIŞ DEMOKRASİYE YARA VERİR”

“Yürütme, yasama ve yargı organları var. Bunlar birbirinden bağımsız organlar ve bu organlarının herhangi birisinin tahakküm altında olması o ülkede demokrasiyi ağır şekilde yaralar. Tahakkümün kimden geldiğinin önemi yok. Askeri tahakküm, askeri vesayet de aynı şey, seçilmiş bir Cumhurbaşkanı da olsa yasama meclisinin üzerine bir vesayet kurması bir tahakküm kurması ve sürekli ne yapması gerektiğini söylemesi demokrasiye yara veriyor.

“BİZİM RAHATSIZ OLDUĞUMUZ KONU…”

Biz, Cumhurbaşkanı’nın elbette ki birçok konuda kendi görüşünü açıklayabilir ama bunu bir hukuk tartışması bunu bir demokrasi tartışması bunu hukuk ve demokrasi tartışması olarak yapmasını bekleriz. Cumhurbaşkanı daha tarafsız bir dille daha üst bir perdeden konuşmalı bunları. Bugün Cumhurbaşkanı’nın yaptığı bu tartışmaları doğrudan Meclis’e talimat verme manasına gelebilecek, Meclis’e yol gösterme, istikamet dayatma, talimat verme şeklinde davranıyor. Bizim rahatsız olduğumuz nokta bu.

“YASAMA ORGANI ÜZERİNDE BASKI KURMASI DOĞRU DEĞİL”

Bir Cumhurbaşkanın elbette ülkenin sorunları konusunda ülkedeki gelinen bu durumla ilgili görüş bildirmesi normaldir ama yasama meclisine ve çok taze ve çok güçlü bir Meclis’e daha 1 Kasım’da seçilmiş ve yüzde 95 temsiliyeti yakalamış bir Meclis’e devletin başının devletin en önemli organlarından biri olan yasama organının böyle üzerinde baskı oluşturması sürekli ne yapacağını söylemesini son derece antidemokratik buluyoruz.”   

Kaynak: ANKA
 

    :

    :

    :

    :

    "CHP’den Erdoğan’a dokunulmazlık cevabı!" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete