Alperen Ocakları Doğu'ya giden otobüslerin taşlanmasını protesto etti

Alperen Ocakları Doğu'ya giden otobüslerin taşlanmasına protesto etti. Doğu ve Güneydoğu'ya giden otobüslerin önü kesildi, yolculara gül ve lokum ikram edildi
İstanbul Alperen Ocakları, son dönemde Doğu ve Güneydoğu illerinde yaşanan terör olayları neticesinde şehirlerarası yolcu taşıyan otobüslerin taşınmasını protesto etti. İstanul Esenler Otogarı'nda toplanan Ocak mensupları Doğu ve Güneydoğu'ya giden otobüslerin önünü keserek gül ve lokum ikramında bulundu.

İstanbul Alperen Ocakları Başkanı Kürşat Mican ve beraberindeki grup Esenler otogarınının çıkış kapısında dün toplandı. Doğu ve Güneydoğu'ya yolucu taşıyan şehirlerarası otobüsleri otogar çıkışında durduran grup, otobüslerin içine girerek yolculara tek tek gül ve lokum dağıttı. Artan terör olaylarına karşı yolculara kardeşlik vurgusu yapıldı.

Başkan Mican yaptığı açıklamada, "Terörün son zamanlarda tırmanması ve şehit haberlerinin artması neticesinde yuvalara ve bizim gönüllerimize ateş düştü." dedi. Teröre tepki göstermek için insanların sokağa çıkarak duygularına hakim olamadığını belirten Mican, provakasyonlara dikkat çekti. Mican, "Olayları provake etmek için özel seçilmiş ajanların Doğu illerinden gelen otobüslerimizi taşladıklarını, taşra illerinde yazlık, mevsimlik işçilerimizi dövdüklerini gördük." şeklinde konuştu.

'Kürtler, Türklerin ebedi düşmanıdır' şeklinde sokaklarda fısıltı çıkarıldığına vurgu yapan Mican, Müslümanların bayram günü olan Cuma vakti özellikle bu eylemi gerçekleştirmek istediklerini söyledi.

Ellerindeki gülün Peygamber Efendimiz'i (s.a.v) temsil ettiğini dile getiren Başkan Mican, "Bu gül, sevgiyi ve saygıyı, birlik ve beraberliği temsil ediyor. Onun için İstanbul'dan Doğu illerine giden kardeşlerimize biz gül ve lokum ikramı yapıyoruz. Onlara da Müslüman Müslüman'ın kardeşi olduğunu ifade ettik. Ona zulm etmiyeceğini, onu yardımsız bırakmayacağını söyledik. Kardeşliğimizi bozanlar kim olursa olsun buna izin vermeyeceğiz." şeklinde konuştu.

Adıyaman'a giden otobüs firmasının şoförü Mehmet Kaptan, Alperen Ocakları'nın bu hareketini takdirle karşıladığını söyledi. Kaptan, "Kardeş kardeşe kırdırmak istiyorlar. Hepimiz Müslümanız, Türk'üz. O yüzden otobüsümüzün önüne Türk bayrağı astık. " dedi.  

Iğdır'a çocuğu ve eşiyle seyahat eden Mehmet Arı isimli yolcu ise, "Rabbi'miz bir, kıblemiz bir. Çoluk çocuğumuzla seyahat ediyoruz ama tedirginiz. Bu eylemlerin hepsini, otobüsleri taşlayanları lanetliyoruz." şeklinde tepkisini dile getirdi.

Kaynak: Veysel Engi | Zaman

    :

    :

    :

    :

    "Alperen Ocakları Doğu'ya giden otobüslerin taşlanmasını protesto etti" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete