Günün Videosu

AB'den Türkiye'ye özgürlük hatırlatması

Türkiye-AB müzakereleri çerçevesinde düzenlenen basın toplantısında Lüksemburg Dışişleri Bakanı Jean Asselborn, Türkiye’yi temsil eden bakanlara hukuk devleti ve medya özgürlüğü hatırlatmasında bulundu.
Görüşmelerde, Türkiye’deki insan hakları ihlalleri ve tutuklu gazetecilerin durumunun gündeme gelip gelmediğine ilişkin bir soruya Lüksemburg Dışişleri Bakanı Asselborn, toplantı esnasında Türk mevkidaşlarına ilettiği mesajı basının önünde okudu. Asselborn, “Açık olmak gerekirse konferansta söylediğim şeyleri size okuyorum” diyerek şöyle devam etti:

“Altını çizmek istiyorum ki, Kopenhag siyasi kriterlerine doğrudan ilişkili hukuk devleti, temel haklar gibi alanlar genişleme sürecinde temel unsurları oluşturur. Yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığını temin etmek, insan haklarına saygı duymak temel öneme sahiptir.”

İFADE ÖZGÜRLÜĞÜNÜN TEMİNATI

İfade özgürlüğünün temin edilmesi üzerinde de durduğunu belirten Lüksemburg Dışişleri Bakanı Jean Asselborn, Türk mevkidaşlarına özellikle medya özgürlüğünün garanti altına alınmasına ilişkin ısrarlarını da paylaştığını iletti. Asselborn ayrıca yeni kurulan hükümetin ilerleme raporlarında işaret edilen eksikleri etkili bir şekilde giderilmesi için öngördüğü reformlardan da memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Kaynak: DHA

 

    :

    :

    :

    :

    "AB'den Türkiye'ye özgürlük hatırlatması" hakkında Tweetler

    DİĞER GENEL HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete