​Bakan açıkladı, ekmeğe zam gelecek mi?

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, ekmeğe zam geleceği iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirtti.
Çelik, katıldığı bir televizyon programında, Rusya ile yaşanan kriz sonrası gündeme gelen yaptırımları değerlendirerek, “Konuşması gerekenler en üst düzeyde zaten konuşuyorlar. Tekrar iki ülke arasındaki krizi büyütecek bir yaklaşım içinde olup sorumlu sorumsuz bazı beyanlarda bulunulmasını ben şahsen doğru bulmadığımı ifade ediyorum” dedi.

Türkiye’nin Rusya’ya 1 milyar 270 milyon dolarlık ihracatı olduğunu söyleyen Çelik, şöyle devam etti:

“Bahse konu yaş sebze meyve ise 764 milyon dolar civarında bir yaş sebze ihracatımız söz konusu. Rusya’dan ithal ettiğimiz tarımsal ürünler ise bu yıl itibariyle 3 milyarı geçiyor. Onun için ben sorulduğu zaman söyledim; yani bu olay uçak düşürme olayıdır; burada Türk çiftçisini ve Rus çiftçisini üzecek kararlar almanın, bunun neticesi ne Rus çiftçisinin bir kabahati var bu işte, yani sınır ihlalini Rus çiftçisi yapmadı, uçak düşürme işini Türk çiftçisi yapmadı. Olay başka bir askeri boyutuyla bir olay. Bu boyutuyla çok kolay çözülmesi gerekirken getirip bunun faturasını çiftçilere getirmek. Bu mesele kendi bünyesinde değerlendirilmeden, diplomatik çalışmalar yapılmadan olayın çiftçilere döndürülmesi, toplumların en emektar kesimine okların çevrilmesi doğru olmamıştır. Şu an itibariyle Rusya limanlarına veya gümrüklerine giden ürünlerle ilgili kısa bir bekleme dönemi vardı ama daha sonra alınmaya başlandı. 160 tonluk bir miktarın geri gelmesi söz konusu oldu. Dolayısıyla şu an itibariyle ay sonuna kadar yaptıkları açıklamaya göre ciddi bir sıkıntı beklemiyoruz. Ama inanıyorum ki diplomasi bu arada devreye girer ve hiç hak etmeyen çiftçi kesimine böyle bir bedel ödetilmez.”

Çelik, ekmeğe zam geleceği iddialarına da yanıt vererek, söz konusu iddianın gerçeği yansıtmadığını kaydetti.

Bakanlık bünyesinde atama bekleyenlere ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Çelik, rasyonel bir değerlendirme ile atıl kapasitelerin tespit edilmesi gerektiğine dikkat çekti. Çelik, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı olarak hükümetin açıkladığı belli sayılardaki kadrolardan ihtiyaçları olan kadroları talep edip, alacaklarını söyledi.

Kaynak: ANKA

    :

    :

    :

    :

    "​Bakan açıkladı, ekmeğe zam gelecek mi?" hakkında Tweetler

    DİĞER EKONOMİ HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete