Avrupa borsaları kayıplarını geri aldı

Avrupa borsaları, Çin'in faiz indirimiyle ortalama yüzde 4 değer kazanarak, neredeyse dünkü bütün kayıplarını geri aldı.
Çin Merkez Bankası’nın (PBoC) ekonomiyi desteklemek amacıyla faiz oranlarını indirmesinden sonra küresel piyasalar dünkü kayıplarını telafi ediyor.

50 BAZ PUAN DÜŞÜRDÜ

PBoC, hem 1 yıllık borç verme faiz oranını hem de 1 yıllık mevduat faiz oranını 25 baz puan düşürerek, 1 yıllık borç verme faiz oranını yüzde 4,6′ya, 1 yıllık mevduat faiz oranını ise yüzde 1,75′e çekti. Banka ayrıca zorunlu karşılık oranını da 50 baz puan düşürdü.

NEREDEYSE TELAFİ ETTİ

PBoC’nın kararı sonrası, Fransa’da CAC 40 endeksi yüzde 4,6, Almanya’da DAX endeksi yüzde 4,4, İngiltere’de FTSE 100 endeksi ise yüzde 3,4 kazançla dünkü kayıplarını neredeyse telafi etti.

1.1461 SEVİYELERİNE KADAR GERİLEDİ

Dow Jones ve S&P 500 endeks vadelileri ise yüzde 3,7 civarında değer kazandı. Endeks vadelilerin değer kazanması New York borsalarının da yükselişle açılma ihtimalini artırıyor. AA'nın haberine göre para piyasalarında ise dolar/yen paritesi 120.26 seviyelerine kadar yükselirken, avro/dolar paritesi ise 1.1461 seviyelerine kadar geriledi.

Piyasalardaki bu yükseliş en son yaklaşık 4 yıl önce gerçekleşmişti. 

    :

    :

    :

    :

    "Avrupa borsaları kayıplarını geri aldı" hakkında Tweetler

    DİĞER EKONOMİ HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete