Günün Videosu

WSJ: 'Saldırı Türkiye'nin kırılganlığını gösteriyor'

WSJ, Ankara’nın bir aydan kısa bir süre içinde ikinci terörist saldırıya maruz kaldığını belirtti.
Türkiye’deki gelişmeleri yakından izleyen ABD’nin önde gelen gazetelerinden Wall Street Journal, Ankara’nın bir aydan kısa süre içinde ikinci terör saldırısına maruz kaldığına dikkat çekerken saldırıyı Türkiye’nin “Kürt militanları ve İslam Devleti ile mücadeledeki kırılganlığını” gösterdiğini öne sürdü.

WSJ, Ankara’nın bir aydan kısa bir süre içinde ikinci terörist saldırıya maruz kaldığını belirtirken güçlü patlamayı “Türkiye’nin Kürt ayrılıkçıları ve İslam Devleti militanlarıyla mücadelesinde karşı karşıya bulunduğu tehditlerinin göstergesi” olarak görüyor.

“Sorumlu kim olursa olsun, saldırı, Türkiye’nin Kürt militanları ve İslam Devleti ile mücadeledeki kırılganlığını gösteriyor” yorumunu yapan gazete, son saldırının Türkiye’nin “bölgedeki Kürt savaşçılarına askeri yanıtı” artırmasına neden olabileceğini düşünüyor.

Gazete, haberinde ABD’nin düşünce kuruluşlarından Woodrow Wilson Uluslararası Merkezi’nde Ortadoğu Programı Direktörü olan Türk uzmanı Henri Barkey’in değerlendirmelerine yer veriyor. Barkey, saldırı için “Bu Türkiye için kötüdür. (Cumhurbaşkanı) Erdoğan’ı çok zor bir duruma bırakıyor” görüşünü öne sürdü. 

Kaynak: ANKA

    :

    :

    :

    :

    "WSJ: 'Saldırı Türkiye'nin kırılganlığını gösteriyor'" hakkında Tweetler

    DİĞER DÜNYA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete