Londra'da on binler hükümeti protesto etti

İngiltere'nin başkenti Londra'da on binlerce kişi, hükümetin kemer sıkma politikalarını protesto etmek için sokaklara döküldü.
Son yılların en geniş katılımlı hükümet karşıtı protestoda, 7 Mayıs'taki genel seçimlerde tek başına iktidara gelen Muhafazakar Parti'nin sosyal hizmetler, güvenlik ve eğitim alanında yaptığı kesintilerle, sağlık sektörünün özelleştirilmesini protesto edildi.

Londra'nın dışında İngiltere'nin bazı kentlerinde de düzenlenen protesto, hükümetin önümüzdeki 5 yıl içinde yapmayı planladığı tasarruf tedbirlerini eleştirmek için yapılan ilk en büyük eylem oldu.

CAMERON VE HÜKÜMET ALEYHİNE SLOGAN

Merkez Bankası önünde başlayan protesto savaş karşıtı dernekler, bazı sendikalar, İşçi Partisi ve Yeşiller Partisi'nden siyasetçiler, kadın hakları savunucuları ve çok sayıda sivil toplum örgütlerinin katılımıyla on binlere ulaştı.

Trafalgar Meydanı'nda giderek büyüyen kalabalık, Başbakanlık binasının bulunduğu Downing Street önünde bir süre duraklayarak Başbakan Cameron ve hükümet aleyhine slogan attı.

Kalabalık daha sonra bakanlık binalarının bulunduğu White Hall caddesinden geçerek Parlamento Binası'na ulaştı.
Muhafazalar Parti'nin politikaları aleyhine slogan atan protestocular ve 'kesintilere hayır, her işi koru', 'kesintilere son', 'ırkçılığa hayır' 'Muhafazakarlara meydan oku' yazılı pankart ve dövizler taşıdı.

Ev içi şiddetin sonlandırılmasını isteyen kadın hakları savunucuları da 18 ay içinde 200'den fazla kadın öldü, ev içi şiddet öldürüyor', "onlar kesiyor, biz kan kaybediyoruz', 'korku olmadan yaşa' yazılı pankartlar taşıdı.

Şarkılar, danslar ve sloganlar eşliğinde Parlamento Meydanı'na kadar yürüyen on binler burada yapılan konuşmaları izleyerek olaysız bir şekilde dağıldı.

Havadan ve karadan protestoyu yakından takip eden polis, yoğun güvenlik önlemleri altında protesto izlemekle yetindi.

Kaynak: Gonca Yağcı | DHA

    :

    :

    :

    :

    "Londra'da on binler hükümeti protesto etti" hakkında Tweetler

    DİĞER DÜNYA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete