Çin'de köpek yeme festivali başladı

Gördüğü tepkilerden rahatsız olan yerel halk, geleneklerine saygı duyulması gerektiğini söylüyor
Sosyal medyada büyük tepki görmesine ve iptal edilmesi için yürütülen kampanyalara rağmen “köpek yeme festivali” Çin’in Yulin kentinde başladı. Hayvan hakları aktivistlerinden ve batı ülkelerinden gördükleri tepkilerden rahatsız olan yerel halk ise, geleneklerine saygı duyulması gerektiğini söylüyor.

1 MİLYONDAN FAZLA İMZA TOPLANDI

Hürriyet gazetesinde yer alan habere göre, her yıl 21 Haziran'da yaz gündönümü kutlamaları sebebiyle düzenlenen festivalde binlerce köpek öldürülüyor. Festivalin durdurulması için change.org adresinde başlatılan imza kampanyasında, 1 milyondan fazla imza toplandı.

Sosyal medyada, önceki festivallerde köpeklerin vahşice katledildiğini gösteren yüzlerce fotoğraf paylaşıldı. Twitter kullancıları,  #StopyuLin2015 etiketiyle binlerce paylaşımda bulundu.

Çin'deki efsanelere göre köpek eti kötü ruhları uzak tutuyor ve cinsel gücü artırıyor. 
  • zeynel gizel
    çifte standart zeynel gizel - 22 Haziran 2015 Batı basınıda bizim ülkemiz hakkında Kurban Bayramında kesilen kurbanların kanlı fotoğraflarını kanlı kanlı yayınlıyorki aptal halkının müslümanlara olan kinleri daha artsın.Madem hayvanları kesip yemek etik değilse,batının özgürlük komedisinin gazına gelip imza atanlar,kendi ülkemizde de Batıya göre vahşi olan bayramda kurban kesmeye karşı imza versinler.Bu bizim geleneğimiz diyenleri duyar gibi oluyorum.O da Çinlilerin geleneğidir belki.Çifte standartlı olmayalım.Birkez olsun mazlum milletler olarak Batının tüm dinya halklarına karşı yürüttüğü kanlı savaşlarının bitmesi içinde duyarlı olalım.

:

:

:

:

"Çin'de köpek yeme festivali başladı" hakkında Tweetler

DİĞER DÜNYA HABERLERİ

KARŞI VİDEO
https://twitter.com/KarsiGazete