3,9 milyar Euro’luk mağaza hırsızlığı!

Almanya Ticari Araştırmalar Enstitüsü (EHI)‘nin yaptığı bir araştırmaya göre, Almanya’da mağaza hırsızları ve dürüst olmayan çalışanlar 2014 yılında yaklaşık 3,9 milyar Euro zarara uğratmışlar.
Köln’de yapılan bir konferansta açıklanan rapora göre, mal kaybı zararına, 1,3 milyar Euro hırsızlığa karşı önlem almak için yapılan teknik ve güvenlik personeli giderleri de eklenince mağaza sahipleri için 5,2 milyarlık bir zarar meydana geldiği belirtildi. Raporda, bu giderlerin dolaylı olarak tüketiciye yansıtıldığı vurgulandı. 

ÇALIŞANLAR 900 MİLYON EURO ZARARA UĞRATTI

Raporda, yılllık 3,1 milyar Euro’luk kaybın 900 milyonunu dürüst olmayan çalışanların neden olduğu yer alırken, bunun 300 milyonunu mal veren firmaların ve servis hizmetleri verenlerin neden olduğu yer aldı.

Profesyonel organize
çetelerin mağaza sahiplerinin korkulu rüyası olduğuna yer verilen raporda, yılda 26 milyon mağaza hırsızlığı meydana gelirken, bunların sadece yüzde ikisinin ortaya çıkarabildiğini belirtti.

EN ÇOK ÇALINANLAR

Uzmanlar, mağazalardan en çok saklaması kolay ve aynı zamanda pahalı olan parfüm, jilet, gözlük ve akıllı telefonların çalındığı vurguladı. Giyim alananında ise pahalı marka giyimlerin ve moda aksesuarların en çok çalınanlar arasında olduğu araştırmada ortaya çıkarıldı.

Kaynak: Ahmet İncel | DHA

    :

    :

    :

    :

    "3,9 milyar Euro’luk mağaza hırsızlığı!" hakkında Tweetler

    DİĞER DÜNYA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete