IŞİD'den ayrılan cihatçı örgütün katliam ve tecavüzlerini anlattı

IŞİD'den ayrılan Hamza isimli cihatçı, The Independent'a konuşarak örgütte yaşadığı deneyimleri anlattı.
İngiliz haber kuruluşu The Independent'a konuşan Hamza isimli cihatçı, IŞİD'de yaşadıklarını anlattı. 2 ay önce örgütten ayrılan Hamza, örgütün kendisinden birilerini infaz etmesini isteyeceği için kaçtığını söylüyor.

Örgüte katılımının Irak'ta Felluce'deki bir camide dinlediği IŞİD propagandasına ikna olmasıyla olduğunu anlatan Hamza, örgütün düzenlediği İslami tartışmalardan ödüller kazandığını, ailesi Felluce'den Bağdat'a gidince de kendisinin IŞİD'e katıldığını söylüyor.

SINIRIN ANLAMSIZ OLDUĞUNU GÖSTERMEK İÇİN...

6 ay eğitim aldığını belirten Hamza, Irak'ta daha hafif kondisyon eğitimleri aldığını, esas eğitimlerin ise Suriye'de Rakka'da yapıldığını belirtiyor.

Felluce'de de bu eğitimlerin yapılabileceğini söyleyen Hamza, Rakka'ya götürülmelerinin sebebinin iki ülke arasındaki sınırın anlamsız olduğunu göstermek olduğunu, örgütün cihatçılara Suriye ve Irak'ı yöneten tek bir halifeliğin üyesi olduklarını hissettirmek istediğini söylüyor.

Hamza, örgütün Irak ordusundaki Şii askerleri infaz ettiğini söyleyerek, Şiileri sevmediğini belirten Hamza, yine de onların öldürülmesini izlemenin şok edici olduğunu vurguluyor.

"PUTPEREST OLDUKLARI İÇİN İLİŞKİYE GİRMEK HELAL"

Hamza ayrıca Aralık 2014'ün başlarında 13 Yezidi kadının getirildiğini, komutanlarının onlarla ilişkiye girmenin "helal" olduğunu çünkü kadınların "putperest" olduğunu söylediğini belirtiyor.

Yezidi kadınların yanında Türkiye'den Suriye'ye giren Tunuslu müslüman kadınlar da olduğunu belirten Hamza, bunların komutanlarla 1 haftalık evlilikler yaparak ilişkiye girdiğini de söylüyor.

"IŞİD, BÖLGEDEKİ İNSANLARIN İHTİYAÇLARINI KARŞILAYARAK KALBİNİ KAZANIYOR"

Kendisine Irak hükümetiyle çalışan Sünnileri infaz etmesinin emredildiğini söyleyen Hamza, "Şii olsalardı öldürürdüm" diyerek reddettiğinde kızmadıklarını ancak gelecekte tekrar böyle bir emir vereceklerini anlayınca IŞİD'den kaçmak istediğini iddia eden Hamza, örgütün güvenini kazanınca ailesiyle iletişim kurma bahanesiyle telefon istediğini, sonra da kaçakcılara ulaşarak oradan kaçtığını aktarıyor.

400.000 dinar (920 lira) maaş aldığını belirten Hamza, IŞİD'in bölgedeki insanların ihtiyaçlarını karşılayarak onların kalbini kazandığını da söylüyor.

    :

    :

    :

    :

    "IŞİD'den ayrılan cihatçı örgütün katliam ve tecavüzlerini anlattı" hakkında Tweetler

    DİĞER DÜNYA HABERLERİ