İran'dan Türkiye'ye zeytin dalı

İran: Siyasetimiz Türkiye ile ihtilafların giderilmesidir.
İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Cabiri Ensari, İran'ın dış politikasındaki Türkiye ile olan meseleleri değerlendiren “Türkiye İran’ın önemli komşusudur” dedi. Ensari, İran’ın siyasetini “bir doğal rekabet çerçevesinde Türkiye ile olan ilişkilerin geliştirilmesi ve ihtilafların giderilmesidir” şeklinde özetledi.

Hüseyin Cabir Ensari, “ Türkiye ile ilişkilerin artırılması ve gerilimlerin giderilmesi için bir planınız var mıdır?’ sorusu üzerine “Türkiye İran’nın önemli komşusudur ve iki ülke arasında işbirliği, rakebet ve ihtilaflara sahne olan bir tarih vardır. Lakin İran İslam Cumhuriyeti’nin siyaseti bir doğal rekabet çerçevesinde Türkiye ile olan ilişkilerin geliştirilmesi ve ihtilafların giderilmesidir” karşılığını verdi.

“Ülkeler doğal rekabetlerini düşmanlığa dönüştürmemelidir” diyen Ensari, “İran'ın politikası da Türkiye ile olan meselelerini bir doğal rekabet çerçevesinde gözden geçirmektir” sözlerini ekledi.

Bu arada, Ensari, Paksistan’ın İran ile Suudi Arabistan arasında arabuluculuk rölü üstlenmesi olasılığına ilişkin olarak da “Bu Suudi Arabistan’ın izlediği politikanın değişmesine bağlıdır. İran’la ilişkilerini kesen Suudi Arabistan bu ilişkilerin değişmesinden yana olmasını göstermek için kendi hazırlığını bildirmelidir. Lakin şu ana kadar Suudi Arabistan politikasının değişimi yönünde bir işarete rastlamadık” şeklinde konuştu. 

    :

    :

    :

    :

    "İran'dan Türkiye'ye zeytin dalı" hakkında Tweetler

    DİĞER DÜNYA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete