İngiliz aileler çocuklarını Türkiye'de arıyor

IŞİD'e katılmak için evden kaçan Sudan asıllı 5 İngiliz vatandaşının aileleri, çocuklarını aramak üzere Türkiye’ye geldi.
11 Mart 2014 tarihini 12 Mart’a bağlayan gece saat 03.00’te Sudan’dan İstanbul’a geldikleri belirlenen üçü doktor ikisi tıp fakültesi öğrencisi İngiliz vatandaşı, IŞİD saflarına katılmak üzere Hatay’a gelmiş olduklarından şüphelendikleri kızlarını arıyor. 

CHP Hatay Milletvekili ve Dışişleri Komisyon Üyesi M. Ali Ediboğlu’ndan da yardım talep eden Dr. Mamoun Abdel Gadır, “Biz aslen Sudan’lıyız. İngiltere vatandaşı olarak İngiltere’de yaşıyoruz. İ

ngiltere geçtiğimiz yıllarda öğrencileri kendi dilini ve kültürlerini yaşamak ve yaşatabilmek amacıyla çocuklarımızı Sudan’da eğitim görmek için gönderdi.

Uzun süredir çocuklarımızla görüşüyoruz. Bugüne kadar herhangi bir sorun olmadı. Bu olayla şok yaşadık. Şimdi çocuklarımızın bulunması için Türkiye yetkililerinden yardım istiyoruz” dedi.

'KIZIM VE ARKADAŞLARI TÜRKİYE'DE'

“Kızımın kaybolduğunu öğrenir öğrenmez ben Türkiye’ye, eşim de Sudan’a gitti. Türkiye’ye gelir gelmez, Suriye sınırına en yakın yer olan Hatay’a gelerek, kızımı aramaya başladım” diyen Dr. Gadır, kızı Lena’nın 13 Mart’ta kızkardeşine cep telefonundan gönderdiği mesajda, otobüsten İzmit Hereke dolaylarında olduğunu belirttikten sonra, cep telefonlarına artık ulaşılamadığını ifade etti.

Dr. Gadır, “Kızımı ararken, kızımla birlikte 4 kişinin birlikte gittiğini öğrendik. O gençlerin aileleri de İstanbul’a geldi. Kızım ve arkadaşlarının Türkiye’de olduğu kesin.

Ancak Suriye’ye ya da Irak’a geçip geçmediklerini bilmiyoruz. Terör gruplarının eline geçmeden çocuklarımızın bulunmasını istiyoruz.

Başta Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Davutoğlu olmak üzere tüm Türk yetkililerinden çocuklarımızın bulunması için yardım istiyoruz” dedi.

    :

    :

    :

    :

    "İngiliz aileler çocuklarını Türkiye'de arıyor" hakkında Tweetler

    DİĞER DÜNYA HABERLERİ